Çamaş: "Bacasız Sanayinin Her Türlüsünü Atakum'a Getireceğiz" - Son Dakika
Yerel

Çamaş: "Bacasız Sanayinin Her Türlüsünü Atakum'a Getireceğiz"

Çamaş: "Bacasız Sanayinin Her Türlüsünü Atakum\'a Getireceğiz"

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, Atakum’a ‘Yeni Samsun’ dediklerini belirterek, “Bacasız sanayinin her türlüsünü Atakum’a getireceğiz” dedi.

30.01.2014 14:10

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, Atakum'a 'Yeni Samsun' dediklerini belirterek, "Bacasız sanayinin her türlüsünü Atakum'a getireceğiz" dedi.

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, Prof. Dr. Yusuf Demir ve Avukat Alperen Carus ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı açıklamada, Atakum ilçesinin insan kaynağı bakımından son derece zengin ve verimli bir ilçe olduğunu belirten Prof. Dr. Necdet Çamaş, "Atakum ilçesi üniversitesinden bu ilçede yaşayan insanına kadar bu değerleri işleme ve ilçenin dokularını hissettirme merkezi anlamında çok bakir bir yerdir. Hizmet anlamında dönüşmesi gereken bu değerleri sonuca taşıyacak en az ciddi bir 5 yıl yolculuğa ihtiyacı var. Atakum ilçesinin sahili var turizm kenti, özel yatırımları ve tıp fakültesi var sağlık kenti ve yeni yasa ile ciddi anlamda bir değerlendirme yaptığınızda yeşili ile mavisi arasında, kırsal ve deniz arasındaki beton bloklaşmanın işlenmesi gerekiyor. 24 saat yaşanabilir bir şehir olması, çok ön plana çıkan ve Atakum halkının duyarlılığında kesinlikle bu işin yapılmasının arzu edilen bir durum tespiti var" diye konuştu.

İlçede yaşlı ile engellilerin değerinin olmadığını belirten Çamaş, "Atakumlu ciddi bir çevre düzenlenmesini, çöpünün ilçesine yakışır bir şekilde alınmasını ve atılmasını istiyor. Kültür etkileşiminden faydalanamadığı için zengin Atakum fakiri ile buluşup ona karşı insani görevlerini yerine getiremiyor. Atakum'da yaşlının, engellinin değeri yok. Atakum'da insanın değeri yok. Ayrıca Atakum ilçesinde çok değerli insanlar var. Bu değerlere yerel yönetimler sahip çıksa çok daha yeterli ve bambaşka bir tablo ortaya çıkacak. Bunun dışında bu yerel yönetime sahip olma inancımız, ekibimiz, kadromuz Atakum'da verilen hizmetlerin yetersizliğini 25 yıldır izliyoruz. Atakum için 'çağdaş ve modern bir kent' diyoruz. Bina, imar ve arsa üretiminden başka bir şey göremiyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ ATAKUM'A 'YENİ SAMSUN' DİYORUZ"

Atakum ilçesinde modern bir halk pazarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Çamaş şöyle konuştu: "Atakum ilçesinin 5 - 6 tane sokağında kurulan pazarlarda bir gün hasta ya da yangın oluşması durumunda ambulans veya itfaiyenin o sokaklara girme durumu olmayacak. 2014 yılında 21. asırda Samsun'u 1919 ruhunu 100. yıla hazırlamaya çalıştığımız Samsun'da bu görüntüyü insanlar nasıl hazmeder ve 30 Mart'ta bunun cevabını verecekler. Biz Atakum'a 'Yeni Samsun' diyoruz. İnsanların çarşı ihtiyaçlarını biz Atakum'da karşılamalıyız. İnsanlarımız çarşı diye İlkadım ilçesine gelmemeliler. Hani modern, çağdaş, gelişmiş ve Türkiye'nin geleceği Atakum'du? İnsanlarımız niye çarşı diye İlkadım ilçesine geliyorlar? Bunları gerçekleştirmemiz gerekir. Bacalı sanayileri Atakum ilçesine getiremeyeceğinize göre, bacasız sanayinin her türlüsünü, turizmden tutun da birçok ürünlerin toplanması, işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması, depolanması gibi birçok programı ve projeyi Atakum ilçemize getirebilme imkanlarına sahipsiniz. 40 bin üniversite öğrencisi, 4 bin civarında öğretim üyesi ve elemanı ile 8 bin civarında emekli öğretmeni ve 5 bin civarında şu anda aktif çalışan öğretmeni ile Atakum halkını buluştursanız bambaşka bir derinlik kazandırılmış olur. Herkesin birbirinden faydalanmasını sağlasanız Atakum ilçesini kalkındırırsınız ve insanlar huzur içersinde olur. Bunu birileri yapmalı. Yapacak olanlardan insanımızın bizi görmesi durumunda, bu liyakate sahip olduğumuzu karar vermesi durumunda bu sonuç rahatlıkla gelecek ve biz de o 5 yılı insanların emanetlerine, o kutsal değerlerine sahip çıkmak suretiyle hizmet olarak geriye vermiş olacağız." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çamaş: 'Bacasız Sanayinin Her Türlüsünü Atakum'a Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement