Cami ve Kur'an Kursları İşçileri İçin Kura Çekildi - Son Dakika
Yerel

Cami ve Kur'an Kursları İşçileri İçin Kura Çekildi

Cami ve Kur\'an Kursları İşçileri İçin Kura Çekildi

Muş’ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla İl Müftülüğü, cami ve Kur’an kurslarında çalışacak işçiler için kura çekildi.

09.06.2016 15:44

Muş'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla İl Müftülüğü, cami ve Kur'an kurslarında çalışacak işçiler için kura çekildi.

Muş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen işçi alım kura çekimine İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kurum çalışanları ve kuraya katılan vatandaşlar katıldı. Kura öncesi işçilerle bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, merkez ve beldelerdeki cami ve Kur'an kurslarında çalıştırılmak üzere istihdam edilecek olan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Noter huzurunda kura çekiminin yapılacağını ifade eden Ergün, "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR aracılığıyla 160 asil ve 160 yedek olarak vatandaşımız istihdam edilecek. Kura çekimi ile tamamen adaletli bir dağılımın olmasını istiyoruz. Hiçbir şaibeye ve hiçbir dedikoduya mahal verilmeyecek şekilde herkesin gözü önünde ve noter huzurunda sağlıklı bir seçim olacaktır. Tamamen adaletli bir kura çekimi olacak. Bu tür çalışmalarda adil davranmak için Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek ile birlikte sürekli takip edeceğiz. Biz her zaman bu doğrultuda hareket ediyoruz. Kuraya katılan tüm vatandaşlarımızın kurada adının çıkma beklentisi var. Kimin hakkında hayırlı ise o vatandaşlarımızın çıkmasını temenni ediyoruz" dedi.

Toplam istihdam edilecek olan 160 kişi için 3 bin 658 müracaatın olduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ise, "Bugün İl Müftülüğü ve beldeler için, İl Müftülüğü emrinde çalışacak beden işçilerinin kuraları çekilmiş oldu. Toplamda Muş merkeze 3 bin 658 tane müracaat vardı ve bunların içinden 160 tanesinin kurası yedekleriyle beraber çekilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

İstihdam edilecek olan 160 kişinin İl Müftülüğü, cami ve Kur'an kurslarında istihdam edileceğini kaydeden İl Müftüsü Alettin Bozkurt ise "Bugün bizim cami ve Kur'an kurslarımıza temizlik elemanı almak için İş Kur İl Müdürümüzün yanında ve noter huzurunda kura çekimi yapılmaktadır. Toplam 160 eleman alacağız. Bunların arasında 50-60 bayan olmak üzere geri kalanı erkek olacak. 8 beldemiz var. 8 beldeyle merkezde bunlar görev yapacaklar. Cami ve Kur'an kurslarında bunlar görev yapacaklar, görev alacaklar" dedi.

Kuranın şeffaf bir şekilde noter huzurunda yapıldığının altını çizen Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda şeffaf bir şekilde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Hayırlı olsun inşallah. İsmi çıkan kardeşlerimiz 160 yedek, 160 asil. Asiller gelmedikleri takdirde onların yerine sırasıyla yedekler çağırılacak ve ayın 20'sinde de inşallah bunlar göreve başlayacaklar. Bu büyük bir fırsattır. Devletimiz, hükümetimiz böyle bir imkan sağladığı için gerçekten bizlerde müteşekkiriz."

Yapılan istihdamın işi olmayan vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Bu kardeşlerimize aynı zamanda şöyle bir imkanda sağlıyoruz. Günde en az bir saatte Kur'an dersi alırlarsa hocalarımızın tamamına söyledik, 8-9 ay görev yaptıkları takdirde Kur'an-ı Kerim'i de öğrenmiş olurlar bu da büyük bir fırsattır" şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan kura çekiminde istihdam edilecek olanların isimleri belirlendi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cami ve Kur'an Kursları İşçileri İçin Kura Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement