Camiler Şantiyeye Döndü - Son Dakika
Güncel

Camiler Şantiyeye Döndü

Camiler Şantiyeye Döndü

Toptan Çözüm Ekipleri, semt camilerinin çeşitli ihtiyaçlarını da karşılamaya başladı.

04.01.2012 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte altyapı sıkıntısı yaşanan bölgelere acil müdahale amacıyla kurduğu Toptan Çözüm Ekipleri, semt camilerinin çeşitli ihtiyaçlarını da karşılamaya başladı.

Mahallelerde oluşan yol, kaldırım ve istinat duvarı gibi ihtiyaçları gidermek ve çeşitli altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Toptan Çözüm Ekipleri, camilerde yaşanan fiziki sorunlara da yetişiyor. Bugüne dek çok sayıda caminin temizliğini, çevre düzenlemesini ve bakımını yapan Büyükşehir ekiplerinin son durağı, Çiğli'deki Beytullah Camii ile Evka-7 semtindeki Hz. Muhammed Camii oldu.

Beytullah Camii'nin bahçesine 1200 m² parke ve bordür döşeyerek bozulan zemini yenileyen Toptan Çözüm ekiplerinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından bahçe düzenlemesinin yapılacağı ve oturma gruplarının yenileneceği bildirildi. Beytullah Camii Koruma Derneği Başkanı Hamdi Kaman, daha önce bahçesine girmekte bile zorlandıkları camilerinin döşenen parke taşları sayesinde çehresinin değiştiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kocaoğlu'na gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. Titizlikle sürdürülen çalışmalardan çevre sakinleri de fazlasıyla memnun.

EVKA 7 Hz. Muhammed Camii

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toptan Çözüm Ekipleri'nin son dönemde çalışma yaptığı bir diğer ibadethane ise Gaziemir ilçesi sınırlarında yer alan EVKA 7 Hz Muhammed Camii. Yıllardır inşaat halindeki caminin son rötuşları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Cami çevresine toplamda 250 m uzunluğunda duvar örüldü. Ayrıca çevredeki molozlar temizlendi, engebeli zemin düzeltildi, merdivenler yapıldı. İnşaattan arta kalan yaklaşık 300 ton hafriyat kaldırılarak, cami yanında bulunan dik arazi yeşillendirildi. Son olarak cami bahçesine 1500 m² parke döşendi. Ayrıca Tarım Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından bahçe içindeki yeşil alanlar ağaçlandırıldı, çöp kovası ve banklar yerleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde çok daha uzun sürebilecek çalışmaların kısa sürede tamamlanmasından mahalle sakinleri olarak memnuniyet duyduklarını belirten Zafer Mahallesi Muhtarı Nuri Erdem şunları kaydetti:

"Aziz Başkanımıza camilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. 6-7 senedir camimizin inşaatını ancak belli bir seviyeye getirebilmiştik. Sağolsun Belediye ekipleri tarafından camimizin bahçe duvarları örüldü. Parke taşları döşendi. Ağaçlar dikildi. Halk olarak, muhtarlık olarak gerçekten minnettarız"

Hem bakım, hem temizlik

Kentteki ibadethanelerin bakım ve onarımı konusuna özen gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi, camilerde oluşan temizlik ihtiyacını da dikkate alarak, belirli dönemlerde ve özellikle dini bayramlar öncesi "Toptan Çözüm Ekipleri" ile camileri köşe bucak temizliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Camiler Şantiyeye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement