Çarşamba'da Din Görevlileri Haftasına Özel Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Çarşamba'da Din Görevlileri Haftasına Özel Konferans Verildi

Samsun Çarşamba'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Cami ve Aile konulu konferans düzenlendi.

05.10.2013 11:17  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla  "Cami ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Cemil Şensoy Kültür Merkezindeki programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Çarşamba Müftülüğü musiki korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Çarşamba Müftüsü Sıtkı Kaya, çok güzel camilere sahip olunduğunu ancak camilerin maddi olarak imar edilmesinin yanında manevi olarak da imar edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal, Hazreti Muhammed'in mescitlere büyük önem verdiğini, zamanının büyük bölümünü mescitte geçirdiğini anlattı.

Sadece cami inşa etmekle yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın aile olarak camilerde namaz kılmaları gerekmektedir. Çünkü bizim dinimiz cemaatle yaşanan bir dindir ancak günümüzde insanlarımız camilere değil AVM'lere gidiyor. İnsanlarımızın aile olarak camilere gitmelerini temenni ediyoruz. Kimse eşine veya çocuğuna 'camiye gitme' demez, çünkü eninde sonunda herkes camiye tabutta da olsa gidecek. Bunun yanı sıra Allah, uzun zaman camiye gitmeyen bir mümin camiye gittiğinde biz nasıl uzaktan bir yakınımız geldiğinde sevinirsek o şekilde seviniyor. Bu nedenle bunları iyi kavramamız ve buna göre hareket etmemiz gerekmektedir."

Konferansa Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba'da Din Görevlileri Haftasına Özel Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement