Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bafra'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

08.10.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, ilçedeki bir tesiste verilen yemekte yaptığı konuşmada, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının haftanın temasını "kitap" olarak seçtiğini hatırlattı.

Cami ve mescitlerin gönüllerin ve duaların birleştiği mekanlar olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Camilerimiz, sadece namaz kıldırma mekanları değildir. Dolayısıyla din görevlilerimiz, namaz kıldırma memuru olmaktan uzak durmalıdır. Camilerimizi daha yaşanabilir alanlar haline getirmek zorundayız. Zor bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, din görevlilerinden sadece camiye gelenler ile değil, gelmeyenlerle de diyalog kurmalarını istedi.

İnsanların dini bilgilerini kapalı kapılar ardındaki bir yerlerden değil, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camiler ve okullarda öğrenmesinde büyük fayda bulunduğunu dile getiren Şahin, " Türkiye'de artık dini hizmetler çerçevesinde her türlü hizmet yapabilecek ortam var. Bu nedenle kimse bunu kapalı kapılar ardından hücrelerde vermeye almaya uğraşmasın. Diyanetin kurslarında sadece birilerine bağlı adamlar yetişmiyor, devletine ve milletine bağlı insanlar yetişiyor." dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde tahmin edilenden daha ciddi bir musibetin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu sıkıntıyı boş bıraktığımız sahalardan yaşadık. Biz, dün de hizmet üretiyorduk, bugün de üretiyoruz. Ama bazı yerlerde boş bırakmışız sahayı. Namaz kıldırma memuru zannettik kendimizi ama değildik. Biz, ayrıştıran, 'bizden olanlar ve olmayanlar' diye insanları ayıran, takkesinin rengine varıncaya kadar insanları ayrıştıran dindarlık değil, birleştirici Kur'an'a çağırdık, 'sünnete sarılın' dedik. Dolayısıyla insanları yetiştirecek en önemli kişiler sizlersiniz. Sizler, din gönüllüsü, eli öpülesi insanlarsınız. Sizleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum."

Bafra Müftüsü İsmail Çiçek de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl "Bu camide bir de kitap var" dediklerini anlatan Çiçek, "Kitap ile hitap arasında bir cami var' diyoruz, bir farkındalık oluşturuyoruz. Bu yılın teması kitap. Allah'ın 'Oku' emri ile başlayan bir dinin mensubuyuz. Dolayısıyla kitabın en çok okunduğu yer camilerdir." diye konuştu.

Programa, İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ile din görevlileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement