Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Doğan Perinçek, toprak kayması nedeniyle çöken Çanakkale-İzmir kara yolunun Erenköy beldesi bağlantı yoluna ilişkin, "Bölgede şu"...

13.02.2013 13:35

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, toprak kayması nedeniyle çöken Çanakkale-İzmir kara yolunun Erenköy beldesi bağlantı yoluna ilişkin, "Bölgede şu anda 50 metrelik bir çatlak var ve bu çatlak, yolun çökmesiyle daha net belli oluyor. Daha üst noktalarda boyutu, 200 metreye ulaşan çatlaklar var. Bu çatlaklar, Erenköy yolunu tehdit ediyor" dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Perinçek, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 hafta önce gazetecilerle aynı noktada bulunduğunu ve bu çökmenin meydana gelebileceği ihtimalini söylediğini anımsattı.

Durumun en kısa sürede gerekli planlamanın yapılarak kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Perinçek, şöyle konuştu:

"Bizim 3 hafta önce çekim yaptığımız bölgede şu anda 50 metrelik bir çatlak var ve bu çatlak yolun çökmesiyle daha net belli oluyor. Daha üst noktalarda boyutu 200 metreye ulaşan çatlaklar var. Bu çatlaklar Erenköy yolunu tehdit ediyor. Böyle devam ederse 'Erenköy yolu artık yok' diyeceğiz. O kadar büyük bir tehlike ve ciddiyet söz konusu. Çok dik bir çatlak var, bunun kopma noktasında yaklaşık 50 santimlik bir çatlak var. Açılma miktarı ise 30 santim civarında. Bu kopma eski heyelanı da içine alacak şekilde ve viyadüğün iki ayağına kayacak şekilde kısmen devam ediyor. Bu bakımdan bizim en kısa zamanda tedbir alıp viyadüğün ve bu yoldan geçen insanların sağlığı açısından adımlar atmamız gerekiyor."

Üst noktadaki büyük çatlağın hareketlenmesiyle kaymanın büyüyebileceğine dikkati çeken Perinçek, kaymanın şiddetiyle yeni viyadüğün de zarar görebileceğini kaydetti.

-Karayolları ekipleri de inceleme yaptı-

Bölgeye gelen kara yolları ekipleri de trafik işaretçileriyle yolun tamamını araç ve yaya trafiğine kapattı, incelemelerde bulundu. Yetkililer, çökme yaşanan yolda teknik ekiplerce inceleme yapılacağını bunun sonucunda gerekli çalışmanın gerçekleştirileceğini bildirdi.

Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz da sabah saatlerinde yolun çöktüğü bilgisini aldıklarını ve belediye görevlilerinin buraya gelerek kontrolü sağladığını söyledi.

Bu durumun çok acı bir tabloyu ortaya çıkardığını belirten Özkurnaz, "Doğa şu anda intikamını alıyor. Bu durumun temeli 2001 yılında atıldı. Buradaki işlemler hatalı yapıldı. Sonuçlarını da yıllar sonra görüyoruz" dedi.

Muhabir: Burak Akay/ Zafer Akpınar

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement