Çanakkale Kordon Boyunda Değişim Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kordon Boyunda Değişim Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesinin Kordon Boyu Kentsel Tasarım ve Düzenleme Projesi kapsamında kordon boyundaki çalışmalar devam ediyor.

29.11.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Belediyesinin Kordon Boyu Kentsel Tasarım ve Düzenleme Projesi kapsamında kordon boyundaki çalışmalar devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında, 1. Etap Kentsel Tasarım ve Düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla kordon boyunun, sağlam, estetik ve modern bir yapıya kavuştuğu, yeni siluetiyle kentlinin büyük beğenisini kazandığı bildirildi.

Çalışmalar kapsamında Necip Paşa Camisi ile Ziveriye Sokak arasına mozaik Piri Reis Haritası'nın döşendiği ifade edilen açıklamada, buradaki kent mobilyaları ve tasarımların montajının ise tamamlandığı kaydedildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

" Gelibolu'da dünyaya gelen ve Osmanlı deniz tarihinde büyük izler bırakmış, dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınan Piri Reis'in doğal taşlardan oluşturulan mozaik tasarım Dünya Haritası, hem kentin tarihi ve kültürel değerini yansıtacak, hem de bir deniz ve boğaz kenti olan Çanakkale'nin Kordon Boyu Projesi'ne değer katacak.

Bir aylık ön hazırlık süreciyle hazırlanan ve 9 metre çapında olacak doğal taştan yapılan Mozaik Piri Reis Haritası, montaj ve ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kentlinin beğenisine sunulacak."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kordon Boyunda Değişim Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement