Çarşamba'da "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi" Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Çarşamba'da "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi" Çalışmaları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında Çarşamba’da yapılması planlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi  ile ilgili çalışmalar başladı.

11.10.2013 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında Çarşamba'da yapılması planlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi  ile ilgili çalışmalar başladı.

Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın ve beraberindeki heyet, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı ziyaret etti

Ziyarette açıklama yapan  Aydın, projenin fiziki mekanını tespiti için çalışma başlattıklarını belirterek, "Merkezimizde, ruh sağlığı hastalıkları hastanelerinde tedavi olduktan sonra taburcu olarak topluma karışmış hastalarımızı sosyal etkinliklerle rehabilite etmeyi hedefliyoruz. Birbirine yakın diğer bir konu ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelsiz Yaşam Projesi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Engelsiz Yaşam Projesi'nin birbirine entegre edilmesini ve Çarşamba'da hayat bulmasını istiyoruz. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kurulacak merkezin görüşmelerine birkaç ay önce başladıklarını belirten Belediye Başkanı Dündar, "Hükümetimizin yürüttüğü  sosyal politikaların bir uzantısı olarak, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte bu işi görüşüyoruz. Kısa süre içinde de bu görüşmelerimizin meyvesini alacağız" dedi.

Ziyarete, Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun,  Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dursun Mehmet Mehel, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Cevdet Şahin, Çarşamba Devlet Hastanesi Yöneticisi Mehmet Bilgin de katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba'da 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement