Çaysimav'da 23 Bina Yıkılacak - Son Dakika
Yerel

Çaysimav'da 23 Bina Yıkılacak

Çaysimav\'da 23 Bina Yıkılacak

Kütahya Simav'da 19 Mayıstaki 5,9'luk depremden etkilenen ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki Çaysimav beldesinde 23 bina da ağır hasar oluştu.

03.01.2012 12:40

Kütahya Simav'da 19 Mayıstaki 5,9'luk depremden etkilenen ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki Çaysimav beldesinde 23 bina da ağır hasar oluştu. 23 depremzededen 11'i TOKİ'nin ilçeye bağlı Muradınlar Mahallesinde yaptığı kalıcı Afet Konutlarına yerleşirken, 12'si de devletin kendilerine tanıdığı haktan yararlanarak kiralık evlere çıktı.

Çaysimav beldesinin bağımsız belediye başkanı Emin Ceylan, beldesinde ağır hasar gören evlerin yıkımına yakında başlayacaklarını bildirdi. TOKİ'nin beldesinde 9 depremzede için yapmayı taahhüt ettiği Afet Konutları için arsayı gösterdiklerini ifade eden Başkan Ceylan, "TOKİ'nin Simav merkez de olduğu gibi beldemizde de 9 depremzede için 9 şiddetinde bir depreme dayanacak şekilde Afet Konutu yapmasını bekliyoruz. Depremden etkilenen 11 vatandaş ise binaları yıkıldıktan sonra kendi arsalarına imkanlarını kullanarak evlerini yapmayı taahhüt ettiler. Depremden etkilenen 23 binanın yıkımına yakında başlayacağız" dedi.

TOKİ'nin yapacağı 9 Afet Konutunun yanı sıra 11 vatandaşın kendi arsalarına evlerini yapmaları sonucu Çaysimav'ın çehresinin değişeceğine inandığını ifade eden Başkan Ceylan, "Yeni görünümü ile Çaysimav beldemizin çehresi değişecek. Biz de belediye olarak bu değişime paralel yeni cadde ve sokak düzenlemeleri yaparak katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

580 nüfuslu şirin beldesine yeni bir yeşil alan ve park kazandırmak için başlattığı çalışmaların ekonomik sıkıntılar nedeniyle yarım kaldığını dile getiren Başkan Ceylan, "2012 İlkbaharında vatandaşlara vaatte bulunduğum belediye meydanındaki yeşil alan ve parkı yaparak sözümü yerine getireceğim. Yapacağımız park hem çocuklara hem de vatandaşlara hizmet sunacak özel bir şekilde tasarlandı. Ortasında fıskıyeli havuzu da olacak. Yaşlılar ve vatandaşlara dinlenmeleri, çocuklarımıza da rahatça oynayabilmeleri için yeni bir mekan hazırlıyoruz" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaysimav'da 23 Bina Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement