Cem Garipoğlu'nun Anne ve Babasından Dna Örneği Alındı - Son Dakika
Güncel

Cem Garipoğlu'nun Anne ve Babasından Dna Örneği Alındı

Cem Garipoğlu\'nun Anne ve Babasından Dna Örneği Alındı

Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasını çarptırılan ve kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun anne ve babası, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bugün DNA örneği verdi.

15.10.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasını çarptırılan ve kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar eden Cem Garipoğlu'nun anne ve babası, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bugün DNA örneği verdi. Anne ve babadan alınan DNA örnekleri, intihar eden Cem Garipoğlu'nun DNA profili ile karşılaştırılacak.

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un başını 3 Mart 2009'da keserek öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intiharına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Anne Tülay Makbule Garipoğlu ve baba Mehmet Nida Garipoğlu'ndan DNA örnekleri alındı. Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve baba Mehmet Nida Garipoğlu sabah saatlerinde Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na giderek DNA analizi için kan ve tükürük örneği verdi. Örnekler, Cem Garipoğlu'nun DNA profili ile karşılaştırılacak. Bu arada Cem Garipoğlu'nun intiharında kullandığı belirtilen çamaşır ipi, poşet ve giysilerinin incelemelerininse önümüzdeki günlerde yapılacak.

"AİLEDEN, DNA ÖRNEĞİ ALINMASI SAVCILIĞIN RUTİN BİR UYGULAMASI"

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya da, müvekkilinin cezaevindeki intiharına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aileden DNA örneklerinin alınmasının rutin bir uygulama olduğunu belirtti. Avukat Kaya, "Aileden, DNA örneği alınması savcılığın rutin bir uygulaması. Kimsenin talebi üzerine böyle bir uygulama olmaz. Sistem usul ne ise mahkemeden alınan kararla yapılır. Cezaevinde bir ölüm var ortada netice itibariyle. Bu konuyu savcılığın soruşturmasından daha doğal bir şey olamaz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KURUMLARINA GÜVENİLMİYORSA HİÇBİR ŞEYE DE GÜVENİLMESİN O ZAMAN"

Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in, savcılıktan Cem Garipoğlu'nun cezaevinde ölümüyle ilgili görüntülerinin kendilerine verilmesini istemesine ilişkin ise Avukat Kaya şunları söyledi: "Öyle bir yetkileri yok. Türkiye'nin kurumlarına güvenilmiyorsa hiçbir şeyede güvenilmesin o zaman. Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddialarının ciddiye alınacak hiçbir yanı yok. Sözün bittiği yerdeyiz." Avukat Kaya, cinayete ilişkin yürütülen soruşturmanın en başından itibaren Cem Garipoğlu'nun psikolojik rahatsızlığını gözlemlediğini ve bunu sürekli dile getiridiğini de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Garipoğlu'nun Anne ve Babasından Dna Örneği Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement