Cezayir'de En Büyük Buteflika Karşıtı Eylem - Son Dakika
Politika

Cezayir'de En Büyük Buteflika Karşıtı Eylem

Cezayir\'de En Büyük Buteflika Karşıtı Eylem

Cezayir'in başkenti Cezayir'de yaklaşık 1 milyon kişi Devlet Başkanı Abdelaziz Buteflika'nın istifasını talep ederek sokaklara döküldü.

29.03.2019 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir'in başkenti Cezayir'de yaklaşık 1 milyon kişi Devlet Başkanı Abdelaziz Buteflika'nın istifasını talep ederek sokaklara döküldü. Gösteri bugüne kadar düzenlenen en büyük Buteflika karşıtı eylem oldu.

Cezayir'de Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın istifasını talep eden protestoların altıncı haftasında eylemci sayısı 1 milyonu geçtiği açıklandı. Protestoların başladığı Şubat ayından bu yana devlet televizyonlarının ilk defa protestoları canlı yayınladı. Göstericiler, 82 yaşındaki Buteflika'nın sağlık durumunun ülkeyi yönetmek için elverişli olmadığını ileri sürerek istifa etmesini talep etti. Genel olarak şiddetsiz geçen eylemlerde polisin, küçük bir gruba biber gazı ve plastik mermilerle müdahale ettiği gözlendi.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salih'in geçtiğimiz günlerde Buteflika'nın sağlık durumunun elverişli olmadığını ve görevden alınması için anayasal sürecin başlatılması çağrısında bulunmuştu. - CEZAYİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cezayir'de En Büyük Buteflika Karşıtı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement