Cezayir'den İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına kınama - Son Dakika
Güncel

Cezayir'den İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına kınama

Cezayir\'den İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı\'na düzenlediği baskına kınama

Cezayir, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği ve 9 kişiyi öldürdüğü baskını kınadı.

27.01.2023 20:16  Güncelleme: 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayir, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği ve 9 kişiyi öldürdüğü baskını kınadı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir, Siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Filistin topraklarındaki Cenin Kampı'nda işlediği, ardında şehitler ve yaralılar bırakan kanlı katliamı şiddetle kınıyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, uluslararası topluma bu "kanlı katliamın" ve Filistin halkına yönelik saldırıların sorumlularına karşı harekete geçme çağrısı yapıldı.

Filistin devletine ve halkına başsağlığı dilenen açıklamada, Cezayir'in Filistin halkına ve davasına güçlü desteği yinelendi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine Filistin halkına koruma sağlama çağrısı yapılarak, "Siyonist rejimin suçlarına göz yuman uluslararası toplumun uygulamalarına son verilmesi gerektiği" kaydedildi.

Filistinli tarafların bir an önce başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması hedefi doğrultusunda saflarını birleştirmelerinin önemine dikkat çekilen açıklamada, "Siyonist rejimin masum Filistin halkını hedef alan şiddet sarmalının, Filistinli tarafların birlikte hareket etmelerini zorunlu hale getirdiği" vurgusu yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'den İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskına kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement