CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, roket saldırıları nedeniyle başta Reyhanlı ve Kilis olmak üzere sınır bölgesindeki yerleşimlerde okulların tatilinin uzatılmasını talep etti.

31.01.2018 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, roket saldırıları nedeniyle başta Reyhanlı ve Kilis olmak üzere sınır bölgesindeki yerleşimlerde okulların tatilinin uzatılmasını talep etti.

Dudu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından Suriye tarafından Reyhanlı'ya hemen hemen her gün roket ve füze saldırılarının gerçekleştirildiğini belirtti.

İlk günkü saldırıda bir Suriye vatandaşının hayatını kaybettiğini anımsatan Dudu, bugün de Reyhanlı'ya iki roketin düştüğünü ve bir evin isabet alması sonucu Fatma Avlar adlı 17 yaşındaki genç bir kızın yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, öyle anlaşılıyor ki bu saldırıların arkası gelecek." diyen Dudu, bunun önlenmesi için Afrin'in derinliklerine kadar ulaşan bir güvenli bölge oluşturulmasını istedi.

Özellikle sınır bölgelerinde yaşayan halkın can güvenliklerinin sağlanması için bir an önce bu önlemin alınması gerektiğine dikkati çeken Dudu, roket saldırıları nedeniyle başta Reyhanlı ve Kilis olmak üzere sınır bölgesindeki yerleşimlerde, yeterli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar "okulların tatilinin uzatılmasını" gerektiğini ifade etti.

Dudu, "Küçücük, gencecik yavrularımızın can güvenliği açısından bu mutlaka yapılmalıdır." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyen Dudu, "Zor iklim ve coğrafya şartlarında orada savaş veren şanlı ordumuza ve Mehmetçiklerimize de Allah'tan yardım diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement