CHP Heyeti Siirt'te - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Siirt'te

CHP Heyeti Siirt\'te

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına destek için Siirt’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Türkiye’nin Başkanlık sistemine hazır olmadığını ve Erdoğan’ın kazanması durumunda Türkiye’nin büyük bir kaosun içine sürükleneceğini iddia etti.

05.08.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına destek için Siirt'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Türkiye'nin Başkanlık sistemine hazır olmadığını ve Erdoğan'ın kazanması durumunda Türkiye'nin büyük bir kaosun içine sürükleneceğini iddia etti.

Beraberinde CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile birlikte CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Aldan, İl Başkanı Nevaf Bilek ve partililer tarafından karşılandı. Daha sonra Siirt'teki sivil toplum örgütlerini ve basın kuruluşlarını ziyaret eden CHP heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimine yoğun bir katılımın olacağını söyledi. Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da görüşmeler yaptıklarını, esas amaçlarının Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylarını tanıtmak ve destek istemek olduğunu belirten Ömer Suha Aldan, "CHP örgütü bu seçimde çalışıyor. Bu seçim yoğun bir katılım olacağını tahmin ediyoruz. Seçmeni bu seçimde doğru tercih yapması konusunda tembihliyor, Erdoğan'ın kazanması durumunda ülkenin büyük bir kaosa gireceğini anlatıyoruz. Çünkü mevcut durum Erdoğan'ın kazanması durumunda başkanlık sürecinin bir işaretidir. Bu da parlamenter sistemin yerine saltanatlık sisteminin gelmesinden endişe ediyoruz. Endişemizi bu yöndeki seçmenle paylayarak doğru tercih yapmasını sağlamaya özen gösteriyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise bölgenin sorunlarını dinlemek ve CHP olarak çözüm önerilerini anlatmak istediklerini belirterek, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Eğer seçilirse iki bakımdan çok önemli bir şey olacaktır. Bunlardan birincisi Türkiye'de tek adam diktatörlüğünün önü kesilmiş olacak, başkanlık sisteminin önü kesilmiş olur. Parlamenter sistemini devam ederiz ve ikincisi de Türkiye'de kamu malını yağmalamayan bir anlayış iktidara gelmiş olacaktır" şeklinde konuştu.

Heyet temaslarının ardından Siirt'ten ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement