CHP'li Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir Açıklaması

"(Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklaması) Anayasa ve yasaları esneterek, bir kişinin iradesini mutlak kılma yönünde atılan adım"

30.12.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıklamasıyla ilgili, "Anayasa ve yasaları esneterek, bir kişinin iradesini mutlak kılma yönünde atılan adım" dedi.

Erdemir Meclis'te, Bursa'nın kötü havasına dikkat çekmek için maskeyle basın toplantısı düzenledi.

Bursa'da hava kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütü'nün limitlerinin 10 katı olduğunu ifade eden Erdemir, Bursalılar'ın kanserojen hava soluduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göre de Bursa'nın havasının kötü olduğunu belirten Erdemir, "Bursa'da yaşamak adeta termik santralde yaşamak gibi. 2 milyon 800 bin kişi her gün kanser soluyor" diye konuştu.

Bursa'nın geleneksiz muhafazakarların elinde en çirkin yapılaşmayla cezalandırıldığını savunan Erdemir, "Acaba Evliya Çelebi bugün Bursa'ya bakıp yüzyıllar öncesinde yazdıklarını yazabilir miydi, Tanpınar aynı satırları yazabilir miydi?" dedi.

Hava kirliliğinin hatalı sosyal politikalardan kaynaklandığını savunan Erdemir, "Bursa'nın lodosu güzeldir. Havası bir haftada temizlenir. Bursalılar seçimde bir lodos estirsin" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdemir, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Ergenekon ve Balyoz davalarının kumpas olduğunu, kumpası yapanların isim listesini dönemin Başbakanına verdiğini, ancak sonuç alamadığına" dair sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Zamanlama manidar. Gönül isterdi ki herkes hukuksuzluk, adaletsizlik gördüğünde ilk gün kamuoyuyla paylaşsın" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak'ta toplayacağını açıklamasına dair değerlendirmesi de sorulan Erdemir, Türkiye'de fiili başkanlık sistemi yaşandığını söyledi. Erdemir, "Anayasa ve yasaları esneterek, bir kişinin iradesini mutlak kılma yönünde atılan adımlar. Süreci endişeyle takip ediyorum. Yasama, yürütme ve yargının güçler ayrılığı hızla erozyona uğrarken, demokrasi erozyona uğrarken Cumhurbaşkanı'nın attığı adımlar, süreci daha da kötüye götürür" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement