CHP'lı Kalkavan: "Bu Olaya Devlet Terörü Demeyelım de Ne Dıyelım" - Son Dakika
Politika

CHP'lı Kalkavan: "Bu Olaya Devlet Terörü Demeyelım de Ne Dıyelım"

CHP\'lı Kalkavan: "Bu Olaya Devlet Terörü Demeyelım de Ne Dıyelım"

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, iş kazası sonucu ölümlerin sorumlusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu savunarak, Çelik'i istifaya çağırdı.

11.01.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, iş kazası sonucu ölümlerin sorumlusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu savunarak, Çelik'i istifaya çağırdı.

Kalkavan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak'taki Karadon madeninde 8 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından Samsun'da şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçeçakmak Barajı'nı korumakla görevli iki güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kalkavan, Murat Tuna ve Fuat Bölük'ün gece saatlerinde barajda kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışırken tenekenin içinde yaktıkları odun nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüklerini belirtti. Olayın daha vahim boyutunun Fuat Bölük'ün aslında orada çalışmadığı ve o gün nöbet tutması gereken ağabeyi rahatsız olduğu için onun yerine nöbete gitmesi olduğuna işaret eden Kalkavan, "Şimdi bu olaya devlet terörü demeyelim de ne diyelim. Hasta olduğu için işe gidemeyecek durumdaki bir güvenlik görevlisinin yerine sırf abisi işini kaybetmesin diye kardeşi gidiyor. Bir barajın personelinin ağır kış şartlarında ısınma sorununu çözmek bu kadar mı zor? Bakın burada çetrefilli güvenlik önlemlerinden falan da bahsetmiyoruz. Isınmak arkadaşlar, soğuktan korunmak. Çalışanın en temel ve en basit bir ihtiyacı böyle bir trajediyle biter mi? Çalışanlarımız bu kadar mı korkutulmuş? İnsan hasta olduğunda çalıştığı yere bunu bildirmekten çekinir mi?" dedi.

İhmallerin can almaya, yakınlarının hayatını karartmaya devam ettiğini ifade eden Kalkavan, 'iş kazaları' sonucu ölümler ve yaralanmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Kalkavan, 2012 yılı Eylül ayı itibariyle iş kazalarında yaşamını yitiren işçi sayısı 600 iken, yetkililerin her iş kazasında olduğu gibi 'takdiri ilahi' söylemleri ile aklı ve bilimi hiçe sayarak sorunun asıl kaynağının üstünü örtmeye çalıştıklarını söyledi. Gökçeçakmak, Zonguldak ve Eti Bakır işletmelerinde ölen işçilerin sorumlusunun Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik olduğunu iddia eden Kalkavan, "Eğer bir Avrupa ülkesinde bunlar yaşansa o bakan o koltukta oturamazdı. Ben Çalışma Bakanına çağrıda bulunuyorum; istifa etmesinin onurlu bir davranış olacağını bilmesi gerekir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'lı Kalkavan: 'Bu Olaya Devlet Terörü Demeyelım de Ne Dıyelım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement