CHP'li Loğoğlu: AKP BM Güvenlik Konseyinin Kararını Ciddiye Almalı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu: AKP BM Güvenlik Konseyinin Kararını Ciddiye Almalı

CHP\'li Loğoğlu: AKP BM Güvenlik Konseyinin Kararını Ciddiye Almalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e yaptırım kararını değerlendirdi.

19.08.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e yaptırım kararını değerlendirdi. Yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye'de etkinliğini son aylarda artıran IŞİD'in terör örgütünün ilerleyişi karşısında uluslararası toplumun gecikerek de olsa önlem almaya başladığını kaydeden Loğoğlu, "Anlaşılmaktadır ki önümüzdeki dönemde, uluslararası toplum BM aracılığıyla IŞİD başta olmak üzere El Kaide uzantılı örgütlerin silahsızlandırılması ve etkisiz hale getirilmeleri hususlarında daha etkin bir rol oynayacaktır. Türkiye, uluslararası toplumun bu çabalarının dışında kalmamalı, aktif bir rol oynayarak teröre karşı mücadeleye destek vermelidir" dedi.

-"BM KARARI BİR UYARI"-

IŞİD ve benzeri örgütlerin Türkiye'yi çatıştıkları bölgelere geçiş yapmak için kullandıkları, Türkiye'den militan ve silah başta olmak üzere her türlü desteği temin ettiklerinin sır olmadığını ifade eden Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Ulusal ve yabancı basın organlarında IŞİD militanlarının Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin haberler sıkça yer almaktadır. AKP iktidarının muğlak yalanlamaları bu gerçeği değiştirmemektedir. Bu nedenle BM Güvenlik Konseyi'nin 2170 sayılı kararı AKP Hükümeti için doğrudan bir uyarı niteliği taşımaktadır.

Bugüne kadar CHP'nin uyarılarını göz ardı ederek bölgedeki radikal örgütlerle ilişkilerini sıcak tutmuş olan AKP'nin BM Güvenlik Konseyi'nin bu son kararını ciddiye almasını bekliyoruz. Aksi takdirde, ülkemizin teröre destek verdiği gerekçesiyle yaptırımlara uğrayarak telafisi imkansız itibar kaybına uğraması ne yazık ki uzak bir ihtimal değildir. AKP iktidarı Türkiye'yi yolsuzluklar, rüşvet ve anti-demokratik uygulamalarla geriye götürerek ülkemizin geleceğine zaten korkunç zararlar vermiştir. En azından teröre karşı dik ve net bir tavır alması AKP'nin ulusumuza karşı asgari bir vicdan borcudur."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu: AKP BM Güvenlik Konseyinin Kararını Ciddiye Almalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement