CHP'li Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkes Açıklaması

"Bir İslam ülkesinde, hem de Müslümanlığı kimseye kaptırmayanların hırsızlığı, yolsuzluğu bu kadar savunur hale gelmesi akıl tutulmasıdır"

21.01.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesiyle ilgili, "Bir İslam ülkesinde hem de Müslümanlığı kimseye kaptırmayanların hırsızlığı, yolsuzluğu bu kadar savunur hale gelmesi akıl tutulmasıdır" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda aklandığını anımsattı.

Ne insanlık tarihinde ne İslam tarihinde yargılanmadan aklanma olmadığını, sadece Allah'ın dokunulmaz olduğunu ifade eden Özkes, "Hazreti Ömer giydiği elbisenin hesabını verirken, Ömer'in adaletini anlatarak iktidar olanlar hesap vermekten kaçtılar" diye konuştu.

AK Parti'lilerin gerçeğin ortaya çıkmasını engellediğini savunan Özkes, "Bir İslam ülkesinde, hem de Müslümanlığı kimseye kaptırmayanların hırsızlığı, yolsuzluğu bu kadar savunur hale gelmesi akıl tutulmasıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kim harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparırız" dediğini anlatan Özkes, "Davutoğlu, kimsenin kolunu koparamadı ama adaletin kafasını kopardı. Kendilerine göre uyarladıkları yargıya bile güvenmiyorlarsa iş sanıldığından daha vahim ve dört bakanı da aşıyor demektir" ifadesini kullandı.

Özkes, AK Parti'nin her türlü tedbire rağmen kendi milletvekillerinden bir kısmını hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin olmadığına ikna edemediğini dile getirerek, "AKP gemisi su aldı" dedi.

İhsan Özkes, AK Parti'nin oylamalarda 50'ye yakın fire vermesinin insanlık, İslam, hak, hukuk adına umut verici olduğunu söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement