CHP'li Pavey'e Hdp'lilerden Protesto - Son Dakika
Güncel

CHP'li Pavey'e Hdp'lilerden Protesto

CHP\'li Pavey\'e Hdp\'lilerden Protesto

1980 yılında meydana gelen Çorum olaylarında hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı.

03.07.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1980 yılında meydana gelen Çorum olaylarında hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı. Anma programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, konuşma yapmak için çıktığı sahnede bir grup tarafından protesto edildi.

Anma etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı Çorum Şubesi önünden Hürriyet meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

Hürriyet meydanındaki anma programında CHP'li Pavey konuşması için kürsüye davet edildi. Pavey'in davetiyle birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, "Dersimin hesabı sorulmalı" diye slogan atmaya başladı. Pavey konuşmasına devam ederken slogan atmaya devam eden gruba CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve vatandaşlar tarafından tepki gösterildi. Vatandaşlar tarafından protestocular alan dışına çıkarılırken, Pavey de konuşmasını kısa tutarak kürsüden indi.

HDP İl Başkanı Abdulkadir Yıldız, "Dersim'de en az 15 bin kişinin katili o dönemdeki CHP hükümetidir. 15 bin Alevi CHP hükümeti tarafından Dersim'de hunharca çocuk demeden kadın demeden süngülerle katledilmiştir. Bugün CHP halen Alevilerden özür dilememiştir. Alevilerden özür dilemeyen CHP bugün Alevilere yapılan bir katliamın anmasına katılamaz önce CHP elindeki kanı silmeli. Alevilerden Dersim katliamı nedeniyle özür dilemeli. Tüm Alevilere sesleniyoruz CHP, Dersim ile ilgili özür dilemediği müddetçe tepkilerini ortaya koysunlar" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement