CHP TBMM Grup Toplantısı (1) - Son Dakika
Politika

CHP TBMM Grup Toplantısı (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak, "Uludere'yi hatırlayın."

19.06.2012 15:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak, " Uludere'yi hatırlayın. İhsansız hava araçları tespit ettiler, gittiler bombaladılar. Bir de Dağlıca'yı hatırlayın. Hazırlık yapıyorlar, etrafı sarıyorlar, ateş ediyorlar, 8 askerimizi şehit ediyorlar, ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar. Biz sormayacak mıyız, 'Arkadaş senin bu insansız hava araçların ne oldu? Sana istihbarat verilmedi mi?' diye" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, bu sabah gelen bir haberin herkesin yüreğini burktuğunu belirterek, 8 Mehmetçiğin Hakkari Dağlıca'da şehit düştüğünü hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Bir şeyi bilmenizi isterim, bütün yurttaşlarımıza söylüyorum; terörü bu ülkede hepimiz, 70 milyon insan, en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bu ülkenin birliğini, dirliğini terör ve onun mensupları asla ve asla bozamayacaklardır. Biz etle kemik gibi kaynaşacağız ve teröre karşı duracağız" dedi.

"İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINA NE OLDU?"

Askerlerin bu ülke için bedel ödediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin birliği, dirliği için eğer bir bedel ödenecekse bütün Cumhuriyet Halk Partililer her zaman, her yerde, her ortamda bedel ödemeye hazırdırlar" dedi.

"21 yaşında şehit olan askerlerimiz dolayısıyla bizim acaba hiçbir sorumluluğumuz yok mu? Bu soruyu sormayacak mıyız?" diyen Kılıçdaroğlu, bütün yurttaşları, bu olaylar neden oluyor diye düşünmeye çağırdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu olaylar devam ederken siyaset kurumu acaba ne yapıyor? Bu, hepimizin üzerinde dikkatle duracağı bir konudur. Uludere'yi hatırlayın. İhsansız hava araçları tespit ettiler, gittiler bombaladılar. Bir de Dağlıca'yı hatırlayın. Hazırlık yapıyorlar, etrafı sarıyorlar, ateş ediyorlar, 8 askerimizi şehit ediyorlar, ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar. Biz sormayacak mıyız, 'Arkadaş senin bu insansız hava araçların ne oldu? Sana istihbarat verilmedi mi?' diye. Mustafa Kemal'in büyüklüğü her olaydan sonra biraz daha anlaşılıyor. Mustafa Kemal Atatürk, Amasya Tamimi'ni yayınladığında ilk kez egemenlikten söz ediyordu. İstanbul'da padişah vardı ama halkın egemenliğinden, milletin azim ve kararlığından söz ediyordu. Azim ve kararlılıkla yola çıkan milletlerin eğilmeyeceği, bükülmeyeceğinden söz ediyordu. Biz terör konusunda da azim ve kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi her ortamda, her koşulda, herkese karşı her düşmana karşı azim ve kararlıkla koruyacağız. Bu bizim ahdimizdir Mustafa Kemal Atatürk'ün ahdidir. Biz çözümü dışarıda aramıyoruz, gayriresmi ilişkilerde aramıyoruz. Dubai'ye gidip anlaşmanın altına imza at, 8 milyar dolar için pazarlık yap, bunların çıkar yol olmadığı görüldü. Gayriresmi ilişkilerin çıkar yol olmadığı görüldü. Bu parlamentonun çatısı altında, burada her türlü sorunu çözebiliriz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, sorunun çözümü de millete aittir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP TBMM Grup Toplantısı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement