Cihaner: Adaletten Anladıkları Fiyakalı Adalet Sarayları - Son Dakika
Politika

Cihaner: Adaletten Anladıkları Fiyakalı Adalet Sarayları

Cihaner: Adaletten Anladıkları Fiyakalı Adalet Sarayları

Ergenekon davası sanıklarından, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli 2'nci sıra Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, AK Parti'yi eleştirirdi

09.05.2011 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası sanıklarından, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli 2'nci sıra Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, AK Parti'yi eleştirirken, "Adaletten anladıkları fiyakalı adalet sarayları ama daha fazla icra dairesi, daha fazla boşanma davası, daha fazla hapishane, kampus haline çevrilmiş hapishaneler, haksız tutuklamalar. Bu yüzden hukuk ve adalet düşmanlarını tarihin çöplüğüne göndermek için hepinizi CHP'ye destek vermeye çağırıyorum" dedi.

CHP Çukurova İlçe Örgütü'nün dün akşam, Toros Mahallesi Kenan Evren Semt Pazarı'nda düzenlediği ve yaklaşık bin 500 partilinin bulunduğu mahalle toplantısına katılan İlhan Cihaner, yoğun ilgiyle karşılaştı.

CHP Adana milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Cihaner, 'Anneler Günü'nü kutlayarak, "Bir dahaki Anneler Günü'nü dağlarında gençlerin ölmediği, anneleri töre cinayetlerine kurban vermediğimiz bir ülkede halkın iktidarında kutlamayı umuyorum" dedi.

'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Sana kalkan elleri kıracağız' sloganları arasında konuşan İlhan Cihaner, AK Parti'yi eleştirerek şunları söyledi:

"Özgürlük dediler, yurtseverleri, gazetecileri sorgusuz sualsiz demir parmaklıkların ardına gönderdiler. Adaletten anladıkları fiyakalı adalet sarayları ama daha fazla icra dairesi, daha fazla boşanma davası, daha fazla hapishane, kampus haline çevrilmiş hapishaneler, haksız tutuklamalar, haksız gözaltılar.

Adalet dediler, sıradan insanlar iletişimlerinin dinlendiğinden korkarak, birbirlerine 'geçmiş olsun' demekten korkar hale geldiler. Yolsuzlukla mücadele dediler, 'beraber yürüyoruz' dediler, kendileri gemiciklere villalara taşındılar, yoksullar hala yollarda yürür halde. Demokrasi dediler, 12 Eylül cuntasının getirdiği seçim barajlarının arkasına saklanarak siyaset yapmaya hala devam ediyorlar.

Demokrasi dediler, muhalif ne kadar gazeteci varsa parmaklıklar ardına gönderdiler, yazılmamış kitapları topladılar. Sanat dediler, heykel yıktılar, sanatçıların saldırıya uğramasına göz yumdular, güldüler. Tablo gerçekten karanlık ancak umutsuz değil. Buradaki tablo kesinlikle çok daha umutlu olmamızı gerektiriyor. "

'ADALET DÜŞMANLARINI TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERELİM'

Cihaner, halkın iktidarını kurmak, hukuk devleti, insan hakları, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. Vatandaşları 12 Haziran seçimlerinde oy vermeye davet eden İlhan Cihaner, şöyle devam etti:

"Öncelikle sizlerden sandığa gitmeyen tüm seçmenlerimizi, gerekirse kucağınızda taşıyarak, gerekirse zorlayarak sandığa götürmenizi istiyorum. Bu süreçte kırgınlıkları, küskünlükleri, beğenmediklerinizi, beğendiklerini, ne kadar bizi ayıran bölen unsur varsa hepsini bir kenara bırakıp, omuz omuza daha demokratik bir ülke uğruna mücadele veren adaylarımızı desteklemeye çağırıyorum. İnanıyorum ki bu coşkunuzla öncelikle Adana'da, sonra da Türkiye'de CHP'yi birinci parti haline getireceğiz.

Bu haramiler iktidarını yıkmak için, halk düşmanlarının iktidarın yıkmak için, demokrasi, özgürlük eşitlik için, din baronlarının egemenliğine son vermek için, halk düşmanlarını çıktıkları karanlığa tekrar göndermek için, hukuk ve adalet düşmanlarını tarihin çöplüğüne göndermek için hepinizi CHP'ye omuz vermeye, destek vermeye çağırıyorum. İnanıyorum ki 13 Haziran'da daha özgür, daha demokratik, daha eşitlikçi bir Türkiye'ye uyanacağız. İnadına sol, inadına CHP. "

ÇİĞDEMOĞLU AĞLADI

Diğer milletvekili adaylarıyla birlikte toplantıda söz alan Adana CHP 11'inci sıra milletvekili adayı Doğa Çiğdemoğlu konuşma yaptığı sırada, daha önce Adana 13'üncü sıra Milletvekili Adayı Murat Öztanrıöver'in okuduğu 'Yeniden Milli Mücadeleye' adlı şiirden duygulanıp ağladı. Çiğdemoğlu'nu diğer milletvekili adayları sakinleştirdi.

Konuşmaların ardından partililer, İlhan Cihaner'le tokalaşmak için birbirleriyle yarıştı. Yoğun ilgiden memnun olduğu gözlenen Cihaner, güçlükle alandan ayrılabildi.

TCÜ

-KUTU -

Milletvekili adayını ağlatan şiir

'Yeniden Milli Mücadele'

Ne başkasının bayrağına rejimine

Ne de Cumhuriyet'in gerisine

Kimse heveslenmesin biraz geç kaldık diye

Büyük taarruzdan önce çekildik iki adım geriye

Böldürmeyiz bu vatanı beden yere serilmedikçe

Önce vatan, sonra evladın ve ecdadın için el ele

Haydi Mustafa Kemal'in evlatları

Hep birlikte yeniden milli mücadeleye - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Cihaner: Adaletten Anladıkları Fiyakalı Adalet Sarayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement