Cimnastikte "Altın" Gün - Son Dakika
Spor

Cimnastikte "Altın" Gün

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu: "Aslında altın madalya almayı bekliyorduk. Beklentimizi gerçekleştirdiğim için sevinçliyim" "Geçen oyunların finalinde düşerek, kıl payı madalya kaçırmıştım ama bu sene telafi ettik" "Arkamızdan çok iyi sporcular geliyor. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın"

24.06.2013 18:04

EMRAH OKTAY - MUSTAFA ÇİFTÇİ - 17. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye oyunlar tarihindeki ilk barfiks madalyasını kazandıran Ümit Şamiloğlu, "Biz henüz filizleniyoruz. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın. O zaman çok güzel başarılar gelecek" dedi.

Mersin Cimnastik Spor Salonu'nda yapılan artistik cimnastik alet müsabakalarında barfiks kategorisinde rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya uzanan Ümit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Aslında altın madalya almayı bekliyorduk. Beklentimizi gerçekleştirdiğim için sevinçliyim" diye konuştu.

Türkiye'ye barfikste Akdeniz Oyunları'nın ilk madalyasını biraz gecikmeli de olsa kazandırdığını anlatan milli cimnastikçi, "Barfikste Akdeniz Oyunları'ndaki ilk madalyamız ama bundan önce Avrupa şampiyonaları ve dünya kupalarında madalya aldım. Oyunlar  dört yılda bir yapıldığı için henüz Akdeniz Oyunları'na madalya nasip olmamıştı. Geçen oyunlarda finale kalıp, dünyada yılın en iyi puanını yapmıştım. Geçen oyunların finalinde düşerek kıl payı madalyayı kaçırmıştım ama bu sene telafi ettik" şeklinde konuştu.

Ümit Şamiloğlu, kendisi haricinde madalya alan Türk cimnastikçiler İbrahim Çolak ve Ferhat Arıca'yı da tebrik ederek, "Arkamızdan çok iyi sporcular geliyor. Bugün gümüş ve bronz madalya alan İbrahim Çolak ile Ferhat Arıca, 19-20 yaşındaki çocuklar. Biz henüz filizleniyoruz. Bize 5 veya 10 yıl vakit tanıyın. O zaman çok güzel başarılar gelecek" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin bundan sonra binlerce genç cimnastikçinin yetişmesinde önemli rol oynayacağına inandığını kaydeden Ümit, "Arkadaşlarımızdan güzel geri dönüşler alıyorum. Özellikle cimnastikte bunun gibi bir tesise sahip olduk. Burası tüm branşları içinde barındıran tek tesis. Bunu yapan Bakanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra burası binlerce çocuğu yetiştirecek. Bu işin en güzel tarafı bu. İnşallah 2020 Olimpiyatları'nı da alırsak her şey çok daha güzel olacak" diyerek sözlerini tamamladı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Cimnastikte 'Altın' Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement