Çin ve ABD arasındaki gerilim zirveye çıktı! ABD'nin başkonsolosluğu resmen kapandı - Son Dakika
Dünya

Çin ve ABD arasındaki gerilim zirveye çıktı! ABD'nin başkonsolosluğu resmen kapandı

Çin'in Chengdu kentindeki ABD Başkonsolosluğu Pekin yönetiminin talebi üzerine kapatıldı. Kararın, ABD'nin Teksas Çin Konsolosluğu'nu kapatmasından sona verilmesi dikkat çekti.

27.07.2020 15:39  Güncelleme: 17:07

ABD'nin Teksas Çin Konsolosluğu'nu kapatmasından sonra Çin'den karşı hamle geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Pekin yönetiminin talebi üzerine Chengdu kentindeki ABD Başkonsolosluğu'nun kapatıldığını açıkladı.

ABD yönetimi, geçen hafta, Çin'i casuslukla suçlamış ve Teksas eyaletindeki Çin Konsolosluğu'nu Cuma günü kapatılmasına karar vermişti. Çinli yetkililer bu karara karşılık, 1985 yılında açılan ve Çin'in Chengdu kentinde bulunan ABD Konsolosluğu'nun kapatıldığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

ABD ile Çin arasındaki ilişkiler tarihin en düşük seviyesine geçerken bunun birçok sebebi var. Ticaret ve teknoloji konusundaki anlaşmazlıklar, koronavirüs salgınının Çin'in başlattığına dair Washington yönetiminin iddiaları, Güney Çin Denizi'ndeki Çin'in hamleleri ve Pekin yönetiminin Hong Kong'taki baskıyı artırması bunlardan bazıları.

Bu kadar çok konu masadayken geçen hafta ABD Teksas eyaletinde bulunan Houston'daki Çin konsolosluğunu kapatma kararı almış, Çin yönetimi de buna misilleme yapılacağını vurgulamıştı.

Çin ve ABD arasındaki gerilim zirveye çıktı! ABD\'nin başkonsolosluğu resmen kapandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çin ve ABD arasındaki gerilim zirveye çıktı! ABD'nin başkonsolosluğu resmen kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kemal çelebi: iki büyük devlet ve iki haylaz çocuk.. konsosluk kapatmakta nedir.. kendi vatandaşlarınızı mağdur ediyorsunuz.. 3 gunluk dunyanın 4 gün olduğunu anlasaydınız huzur içinde geçinir giderdiniz. 0 0 Yanıtla

Advertisement