Çin'in Jetank Dronu İlk Deneme Uçuşunu Gerçekleştirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Çin'in Jetank Dronu İlk Deneme Uçuşunu Gerçekleştirdi

11.12.2025 11:42

Çin, silah taşıyabilen Jetank insansız hava aracının ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamladı.

Çin'in, silah ve mühimmatın yanı sıra daha küçük boyuttaki dronları taşıma kabiliyetine sahip ağır insansız hava aracı "Jetank"in deneme uçuşunu yaptığı bildirildi.

Dronun geliştiricisi Çin Havacılık Sanayi Şirketinden (AVIC) yapılan açıklamaya göre, Jetank'ın ilk deneme uçuşu ülkenin kuzeyindeki Şaanşi eyaletinde gerçekleştirildi.

Uzunluğu 16,3 metre, kanat açıklığı 25 metre olan ağır insansız hava aracı, 6 tona kadar yükleri, 12 saat süre ve 7 bin kilometre menzilde taşıyabiliyor.

8 adet silah istasyonu bulunan insansız hava aracı, 1000 kiloluk güdümlü bombalar, havadan havaya, havadan karaya füzeler, gemisavar füzeler ve diğer mühimmatı taşıyabiliyor.

Silah ve mühimmatın yanı sıra daha küçük boyutlardaki insansız hava araçlarını taşıyabilen, onlarla havada "arı kovanı" adı verilen formasyonlarda uçuşlar yapabilen Jetank, "sürü taşıyıcı" olarak da anılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'in Jetank Dronu İlk Deneme Uçuşunu Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement