Çinli Yazar Mo Yan: "Çin'e Dönünce İlk İşim Türkiye İzlenimlerimi Yazmak Olacak" - Son Dakika
Güncel

Çinli Yazar Mo Yan: "Çin'e Dönünce İlk İşim Türkiye İzlenimlerimi Yazmak Olacak"

Çinli Yazar Mo Yan: "Çin\'e Dönünce İlk İşim Türkiye İzlenimlerimi Yazmak Olacak"

Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan, "Çin'e dönünce ilk işim kalemimi elime alıp Türkiye'deki gezimi, düşünce ve duygularımı yazmak olacak.

22.02.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan, "Çin'e dönünce ilk işim kalemimi elime alıp Türkiye'deki gezimi, düşünce ve duygularımı yazmak olacak. Ümit ediyorum bu yazımdan sonra daha fazla Çinlinin Türkiye'ye gelmek için kafalarında bir fikir oluşacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nobel ödüllü Çinli yazar Mo Yan'ı Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde kabul etti. Kabulde konuşan Nobel ödüllü yazar Mo Yan, geldiğinin ikinci gününde Topkapı Sarayı'nı ziyaret etme şansı yakaladığını belirterek, "Burada Çin porselenlerinin özel bir bölümü var ancak ne yazık ki şu anda hala renovasyon devam ettiği için görme şansı olmadı. Ama gene de böyle büyük bir koleksiyonun olduğunu bilmek bende güzel duygular uyandırdı. Gelecekte bu çalışmalar bittikten sonra özel olarak porselenleri görmek için Türkiye'ye gelmeyi arzu ediyorum. Bu program dahilinde gelen Çinli entelektüellerden biri olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizen Yan, "Bizim gönlümüze çok da uzak olmayan bir ülke. Türkiye'de medeniyetlerin, kültürlerin birbirine karıştığı bir yer gördük, nevi şahsına münhasır bir terkip oluşturulduğunu düşünüyorum. Tabii ki teknolojik gelişmelerle, ulaşımdaki gelişmeler sayesinde gelecekte herkes birbirinden bir parça bulmaya başlayacak. Yani sizde benim bir parçam, bende sizin bir parçanız olacak. Bana göre Türkiye'nin bu eşsiz medeniyet ve kültürü gelecekte tüm dünya için örnek olacak" diye konuştu.

Yan, Türkiye ile Çin ilişkilerinin gelecekte daha da ilerleyeceğine inandığını belirterek, "Çin'e dönünce ilk işim kalemimi elime alıp Türkiye'deki gezimi, düşünce ve duygularımı yazmak olacak. Ümit ediyorum bu yazımdan sonra daha fazla Çinlinin Türkiye'ye gelmek için kafalarında bir fikir oluşacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çinli Yazar Mo Yan: 'Çin'e Dönünce İlk İşim Türkiye İzlenimlerimi Yazmak Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement