Cizreli Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Cizreli Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı İnci köyündeki çocuklara yeni yıl hediyesi olarak mont dağıttı.

28.12.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı İnci köyündeki çocuklara yeni yıl hediyesi olarak mont dağıttı.

Sarıgül, ilçeye bağlı Suriye'nin sıfır noktasında bulunan İnci Köyü İlköğretim Okulu'nda yeni yıl hediyesi olarak çocuklara mont hediye etti.

Sarıgül, Şişli'den Cizre'ye uzanan sevgi seli köprüsü sayesinde Cizre'deki çocuklarla bir araya geldiğini ve aynı havayı teneffüs etme şansını elde ettiğini söyledi.

Cizre'deki çocukların da yeni yıla mutlu girmesini arzuladığını dile getiren Sarıgül, şöyle konuştu:

"Dünyanın her tarafında ülkemizin her noktasında silahlar gitsin, barış gelsin. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu, kültürlerin barış içerisinde yaşaması yeni yılda en büyük temennimizdir. Şişlili evlatlarımız yeni yıla nasıl giriyorsa, Cizre'deki çocuklarımız da aynı şekilde girsin.

Çocuklarımızın yüzü Trabzon'da, Rize'de, Cizre'de, Silopi'de, Mardin'de, Mazıdağı'nda, Nusaybin'de de gülsün. Bu evlatlarımızı da inşallah mayıs ayı içerisinde İstanbul'da en güzel şekilde ağırlayacağız. Çocuklarımızın yüzü her noktada gülsün. Çocuklarımızın belki renkleri farklı olabilir ama gülüşleri aynı. Hangi kültürden, mezhepten, inançtan olursa olsun çocuklar bizim evlatlarımız ve çocuklar demokratik dünyanın geleceği. Çocuklarımızın yüzünün gülmesi için burada hep beraberiz."

Daha sonra köyü gezen Sarıgül, köyde bir evi ziyaret ederek, tandır ekmeği yapan bir kadınla sohbet etti.

Sarıgül, "Arkamızda gördüğümüz köy bir Suriye köyü. En büyük arzumuz Suriye'de de dünyanın her noktasında da barış olsun, silahlar gitsin ve mutlaka barış gelsin. Barışın olduğu yerde huzur, güzellik, enerji vardır. Analar asla ve asla üzülmesin. Analar ağlamasın, anaların gözyaşları olmasın. O nedenle yeni yıla girerken temennimiz bireyler mutlu olsun. Toplum mutlu olsun, kültür mozaikleri mutlu olsun. Herkes kendi kültürünü, geleneklerini özgür bir şekilde yaşasın ama başkasının kültürüne, başkasının anlayışına da mutlaka saygı göstersin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cizreli Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement