Çocuğunu Okula Göndermeyen Babaya Para Cezası - Son Dakika
Yerel

Çocuğunu Okula Göndermeyen Babaya Para Cezası

Adana'da kız çocuğunu okula göndermeyen babaya bin 245 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

02.08.2011 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kız çocuğunu okula göndermeyen babaya bin 245 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan Yusuf Savsal (51) gazetecilere yaptığı açıklamada, Seyhan Orhan Çobanoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki kızı Maşallah Savsal'ın, geçen yıl türbanla okula gitmek istediğini, ancak geri çevrildiğini, o günden bu yana kızının okula gitmediğini ileri sürerek, verilen para cezasına tepki gösterdi.

Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ise konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu cezanın kişiye özel olmadığını, her ailenin çocuğunu okula göndermesinin anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Develi, "Türbanlı yada türbansız biz bunun ayrımını yapmıyoruz. Eğer çocuk okula gönderilmiyorsa ilçe milli eğitim müdürlüğü tespitini yapar ve bize bildirir biz de kurallar dahilinde yasa neyi emrediyorsa onu uygularız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da çocuğunu okula göndermediği gerekçesiyle ceza uygulanan ailenin olayı farklı yönlere taşımaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Okul müdüründen edindiğim bilgiye göre bu çocuk 4 yıldan beri okula gönderilmiyor. Hatta ilköğretim çağını bile geçmiş. Yapılan tespitte evde kardeşlerine baktığı bu yüzden okula gönderilmediği görüldü. Ailenin geçtiğimiz dönemlerde çocuğuna türban takıp okula göndermeye çalışmasını da samimi bulmuyoruz. Mesele türban yada türbansız meselesi değil, yönetmeliklerimizin emrettiği neyse o yerine getirilmiştir. "

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuğunu Okula Göndermeyen Babaya Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement