Çocuk İzlem Merkezleri Çok Yönlü Olarak Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Çocuk İzlem Merkezleri Çok Yönlü Olarak Masaya Yatırıldı

Çocuk İzlem Merkezleri Çok Yönlü Olarak Masaya Yatırıldı

’Çocuk istismarına bütüncül yaklaşımlar’ paneline katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Yeşilkayalı, çocuk izlem merkezlerinin kuruluş amacıyla ilgili bilgi verdi.

24.04.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Çocuk istismarına bütüncül yaklaşımlar' paneline katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Yeşilkayalı, çocuk izlem merkezlerinin kuruluş amacıyla ilgili bilgi verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Çocuk istismarına bütüncül yaklaşımlar' konulu panel, uzman isimlerden yoğun ilgi gördü. İlki 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgeleriyle Ankara'da kurulan Çocuk İzlem Merkezleri'nin işleyişini ve aşamalarını anlatan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Yeşilkayalı, çocuk istismarının çok boyutlu olarak ele alınması gereken bir konu olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Yeşilkayalı, çocuk izlem merkezlerinin, çocuğun cinsel istismarından sonra ikincil örselenmesini, tekrar tekrar travmatize olmasını, ortalama 9-12 defa farklı kişilere, farklı yerlerde verdiği ifadeleri önlemek ya da en azından daha aza indirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Panele konuşmacı olarak Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi'nden Psikolog Elif Civelek, Adalet Bakanlığı İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Pedagogu Ayhan Erbay, İstanbul Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü Adli Psikologu Dr. Gül Alpar, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Salih Sinan Kaplan katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk İzlem Merkezleri Çok Yönlü Olarak Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement