Çocukla "Çocuk" Oldular - Son Dakika
Güncel

Çocukla "Çocuk" Oldular

Her yıl fındık toplamak üzere Ordu'ya gelen geçici fındık işçilerini ziyaret eden ve aralarında vali ile milletvekilinin de bulunduğu protokol üyeleri, konaklama tesisindeki çocuklarla türkü söyleyerek oyun oynadı

30.07.2013 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl fındık toplamak üzere Ordu'ya gelen geçici fındık işçilerini ziyaret eden ve aralarında vali ile milletvekilinin de bulunduğu protokol üyeleri, konaklama tesisindeki çocuklarla türkü söyleyerek oyun oynadı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, beraberindeki AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Vali Yardımcısı Ömer Adar ve bazı daire müdürleriyle fındık hasadında çalışmak üzere kente gelen ve Uzunisa köyünde konaklayan geçici fındık işçilerini ziyaret etti.

Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet ilk olarak işçilerin çocuklarına çeşitli eğitimlerin verildiği Uzunisa Kültür ve Sanatevi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Burada ders gören çocuklarla sohbet eden Çiftçi ve Hamarat, onlara hediyeler verdi. Daha sonra müzik dersinin verildiği bir sınıfa giren Çiftçi ve Hamarat, çocuklarla önce Ordu'nun Dereleri, sonra ise Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar türkülerini seslendirdi.

"Yağ satarım bal satarım" oynadı

Çiftçi ve Hamarat, sanatevinin bahçesinde oyun oynayan çocuklarla da yakından ilgilendi. Milletvekili Hamarat, bahçede "yağ satarım bal satarım" oyunu oynayan çocuklara eşlik ederek bir süre onlarla oyun oynadı. Oyun sırasında çocuklara dönerek "Ben kaçsam yakalayabilir misiniz" diye soran Hamarat, çocuklardan cevap gelmemesi üzerine "Ben siyasetçiyim zor yakalarsınız" dedi.

Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet son olarak alanda kurulu bulunan çadırları ziyaret ederek gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

"Misafir olarak geldiler"

Vali Çiftçi, Ordu'ya gelen işçilerin, bütün Orduluların misafiri olduklarını söyledi.

Başta çocuklar olmak üzere tüm imkanların işçiler için sağlandığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Buradaki alan, işçilerimiz için çok güzel olarak düzenlendi. Çocuklarımıza eğitim, gezi turları dahil tüm imkanlar sağlandı. Sağlık açısından görevli arkadaşlarımız burada çalışıyorlar. Çünkü biz işçi arkadaşları sadece işçi gözüyle görmüyoruz, onlar bizlerin misafirleri. O anlamda misafire nasıl davranılması gerekiyorsa, ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz."

Ordu'ya gelen çocuklara, görevlendirilen öğretmenler tarafından derslerin verildiğini de anlatan Vali Çiftçi, aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktor ve hemşireler tarafından işçi çocuklarına aşı yapılıp çocukların muayanelerinin yapıldığını belirtti.

Milletvekili Hamarat ise hiçbir iyileşmeyi yeterli bulmadıklarını, amaçlarının her zaman daha iyisini yapmak olduğunu dile getirdi.

Söz konusu alanı gezereken gördükleri manzara karşısında mutlu olduğunu vurgulayan Hamarat, "Çocuklarımıza bir okul alanı tahsis edilmiş. Beraber bir Ordu bir de Urfa türküsü söyledik. Bunlar güzel şeyler. Çocuklar için gelecekte güzel hatıralar olacak. Vatanımızın, milletimizin birliği adına başkalarının sıkıntı gibi gördüğü şeyleri biz fırsat olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocukla 'Çocuk' Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement