Çocuklar, Akıllı Köyde Tarım Eğitimi Aldı - Son Dakika
Güncel

Çocuklar, Akıllı Köyde Tarım Eğitimi Aldı

Çocuklar, Akıllı Köyde Tarım Eğitimi Aldı

AYDIN'ın Koçarlı ilçesindeki 80 dönüm arazi üzerine 3 yıl önce kurulan akıllı köy, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde eğitim gören 16 çocuğu ağırladı.

08.08.2018 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Koçarlı ilçesindeki 80 dönüm arazi üzerine 3 yıl önce kurulan akıllı köy, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde eğitim gören 16 çocuğu ağırladı. Çeşitli illerden gelen çocuklar, salça ve peynir yapımını öğrendi, adaçayı topladı. Çocuklar akıllı köyde bir hafta boyunca doğayla iç içe yaşadı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, akıllı köyde bir haftalık kampta ağırlandı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü misafirhanesinde kalan öğrenciler, gündüzleri akıllı köyde öğretmenleri ve ziraat mühendisleri eşliğinde tarımı uygulamalı öğrendi. Sırasıyla Kasaplar köyündeki evlere de giden çocuklar, burada yaşayan ailelerden salça, peynir gibi ürünlerin yapılışını öğrendi, ayrıca adaçayı hasadına katıldı. Geçen Perşembe günü Aydın'a gelen çocuklar, bugün kentten ayrılarak ailelerinin yanına dönmek üzere yola çıktı.

GÜZEL BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİLER

Organizasyonu gerçekleştiren şirketin Genel Müdürü Coşkun Yıldırım, "Çocukları doğayla ve Ege Bölgesi'yle tanıştırmak, tarım bilincini geliştirmek anlamında işbirliği yaptık. Çocuklarla ilk kez konaklamalı bir çalışmamız oldu. Bir haftalık bir programdı. Bu programın içinde sadece tarımsal eğitimler yok. Su bilinciyle ilgili eğitimler verdik. Tarım ve doğayla ilgili eğitimleri verdik. Çocuklar denize gitti ve çok güzel bir kamp geçirdik. İnşallah bundan sonra yeni grupları da bekliyoruz. Çocuklar ortamı görünce, ayrılmak istemiyorlar. Hatta 'anne ve babalarımız da gelsin' diyorlar. Bu bizim için çok sevindiricidir" dedi.

'ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR TATİL OLDU'

TÜRÇEV Eğitmeni Nuray Ertürk ise "Bu vesileyle çocuklar, sorumluluklarını bilerek hayatı da yavaş yavaş öğreniyorlar. Şu an burada bulunan 16 öğrencimiz İstanbul, Ankara, Sinop'un Boyabat ve Samsun'un Vezirköprü ilçelerinden geldi. Amacımız diğer illerdeki çocukların birbirleriyle kaynaşması. Kişisel gelişimlerinin artması ve uygulamalı olarak yaptıklarıyla becerilerinin artması sağlanıyor" diye konuştu.

TARIM KAMPINDAN MUTLU DÖNECEKLER

Bir haftalık tarım kampında oldukça mutlu olan çocuklardan Melike Çakmak, "1 haftadır buradayız. Peynirin nasıl yapıldığını öğrendim. Salça yaptık. Çok güzel oyunlar oynayarak etkinlikler yaptık. 1 hafta boyunca burada doğayla iç içeydik" dedi. Çocuklardan Cemray Bilgin de, "Burada çok sayıda bitkinin yetiştiğini öğrendik. Kivi ile muzun yetişmediğini öğrendim. Zeytinin nasıl toplandığını gördüm" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar, Akıllı Köyde Tarım Eğitimi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement