Çocuklar 'Çınar'la Osmanlı Tarihinde Yolculuğa Çıkıyor - Son Dakika
Magazin

Çocuklar 'Çınar'la Osmanlı Tarihinde Yolculuğa Çıkıyor

Çocuklar \'Çınar\'la Osmanlı Tarihinde Yolculuğa Çıkıyor

Yüzlerce yıl süren eşsiz ve örnek bir medeniyetin sahibi olan, Osmanlı İmparatorluğu, şimdi de animasyon dizisi oldu.

08.10.2013 06:03  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzlerce yıl süren eşsiz ve örnek bir medeniyetin sahibi olan, son yıllarda dizilere ve filmlere daha çok konu olmaya başlayan Osmanlı İmparatorluğu, şimdi de animasyon dizisi oldu. Yıllardır ilgiyle izlenen 'Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni' ve yetişkinlere yönelik çizgi film 'Fırıldak Ailesi'ne imza atan Grafi2000'in kurucusu Varol Yaşaroğlu'nun yeni çizgi dizisi 'Çınar'; çocukların gözünden Osmanlı tarihini anlatıyor.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA

TRT Çocuk'ta yayınlanmaya başlayan dizinin başkahramanı 'Çınar', her gün farklı bir tarihi karaktere bürünüyor ve Osmanlı tarihinde heyecanlı bir yolculuğa çıkıyor; kimi zaman Fatih Sultan Mehmet'in topçusu, kimi zaman da Kanuni Sultan Süleyman'ın katibi oluyor. Animasyon tekniğiyle hazırlanan çizgi dizide gerçek oyuncuların rol aldığını söyleyen Yaşaroğlu, amaçlarının çocukların tarihimizi; oyun oynar gibi, masal dinler gibi keyifle öğrenmelerini sağlamak olduğunu söylüyor. Çizgi dizi, 'Çınar' karakteri üzerinden çocuklara hayal kurdurmayı hedefliyor. Dizide tarihsel olayların doğru ve eksiksiz bir şekilde aktarılabilmesi için de oldukça titiz bir yöntem izleniyor ve her bölüm mutlaka danışmanların onayından geçiyor. Sadece tarihsel olaylar ve bilgiler değil; kişiler, kostümler, kullanılan gereçler ve mekanlar da eğitimci ve tarihçi danışmanların onayı olmadan bölümler içerisinde yer almıyor.

ÖZEL TEKNİK GELİŞTİRİLDİ

Çınar'dizisi, şu ana kadar dünyada hiç görülmemiş bir animasyon görselliğine sahip. Dizinin her karesi gerçekçi tarzda illüstrasyon kalitesinde bir görsellik sunuyor. Çok güzel çizilmiş illüstrasyonlardan oluşmuş görüntüleri izliyor gibi oluyorsunuz. Bunun için Grafi2000 Prodüksiyon; içinde reel çekim, rotoskop, 3D, 2D, kompozit ve kare kare çizim gibi birçok tekniği barındıran karma bir animasyon tekniği ile çalışıyor. Tüm bu teknolojik özellikleriyle de 'Çınar', bir 'ilk' olarak dikkat çekiyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Çocuklar 'Çınar'la Osmanlı Tarihinde Yolculuğa Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement