Çocuklar Yeni Yıl Partisinde Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Yeni Yıl Partisinde Eğlendi

Çocuklar Yeni Yıl Partisinde Eğlendi

İlköğretim çocukları yılın son çocuk oyunu ve Yeni Yıl Partisi'nde eğlenceli anlar yaşadılar.

27.12.2011 13:10

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), 24 Aralık Cumartesi günü, "Arı Maya ile Cızcız'la Bızbız" oyununda 900 minik tiyatroseveri ağırladı. Minikler oyunun ardından düzenlenen partide eğlenceli dakikalar geçirdiler.

TDP ve SGM'nin, 36 farklı çocuk oyununa davet ettiği ilköğretim öğrencilerinin sayısı 7 yılda toplam 32.000'e ulaştı. Bu sayede ilk kez tiyatro ile tanışan öğrencilere, SGM sahnesinden hayatları boyunca keyifle hatırlayacakları anlar armağan ediliyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), 2012'ye girerken 900 minik tiyatroseveri ağırladı. Toplumsal Duyarlılık Projeleri(TDP) kapsamında çalışılan ilköğretim okulları ve çocuk yuvalarından gelen çocuklar, proje liderleri eşliğinde, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde unutamayacakları bir Yeni Yıl Eğlencesi yaşadılar.

Minikler, Masal Gerçek Tiyatrosu'nun Arı Maya ile CızBız'la Bızbız isimli oyunu izledikten sonra, fuaye alanında kendileri için hazırlanan partiye katıldılar. TDP'de görevli olan proje liderleri de yeni yıl şarkıları eşliğinde çocuklarla eğlendiler. Minikler, tiyatro oyuncuları ile de sohbet etme ve birlikte fotoğraf çektirme fırsatı da yakaladılar.

Proje 2005'ten bu yana devam ediyor

Sultanbeyli, Çayırova, Darıca, Pendik, Tuzla, Gebze, Kartal, Dilovası ilçelerinden henüz hiç tiyatro ile tanışmamış çocukların davet edildiği "Geleceği Biçimlendirmek, Kültürü Şekillendirmek" 2005 yılından beri devam ediyor.

Sabancı Gösteri Merkezi(SGM)'nin 2005 yılında "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" programına sunduğu "Çocuklara Tiyatro Projesi"nin kabul edilmesiyle birlikte hayatında hiç tiyatro izlememiş, sahne sanatlarına tanıklık etmemiş, 7-14 yaş ilköğretim öğrencilerini SGM'ye getirerek tiyatro ve müzikle buluşturmak ve çocuklara sosyal faaliyet alışkanlığı kazandırarak küçük yaşta sanat sevgini ve kültürünü aşılama fikri hayata geçirilmiş oldu.

Her ayın bir Cumartesi günü kaliteli ve öğretici bir çocuk oyunu SGM'nin aylık programına dahil ediliyor. Proje başladığından bu yana toplam 36 oyun üniversiteye getirildi. Bunların arasında; Akbank Sanat, Mehtap Ar, Uygur, Tüyap, Mie, Alkış, Masal Gerçek , Lir...vb çocuk tiyatroları sayılabilir.

Tüm bu oyunlara misafir olarak; Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında çalışılan ilköğretim okulları, SHÇEK'e bağlı Çocuk Yuvaları ve Toplum Merkezleri ve ayrıca "Engelli Projeleri"nin yürütüldüğü bazı kurumlardaki 7-12 yaş arası çocuklar davet ediliyor.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında her hafta çalışılmakta olan bu okullarda tiyatroya gelmeden önce proje elemanları, çocuklara tiyatro hakkında temel bilgiler vererek, tiyatronun ne olduğu, nasıl izlenmesi gerektiği, izlenirken neler yapılmalı ve neler yapılmamalı gibi pek çok bilgiyi çocuklarla paylaşıyorlar. Proje kapsamında çalışılan okullarda çocukların, ilk aylarda çok da farkında olmadıkları tiyatro sanatını ve dolayısıyla katılmak için çok büyük istek duymadıkları tiyatro oyunlarını büyük bir heyecanla bekledikleri gözleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Yeni Yıl Partisinde Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement