Miniklerin depremzede çocuklara yazdığı notlar yürekleri ısıtıyor - Son Dakika
Güncel

Miniklerin depremzede çocuklara yazdığı notlar yürekleri ısıtıyor

Miniklerin depremzede çocuklara yazdığı notlar yürekleri ısıtıyor

BİLAL KAHYAOĞLU/MUSTAFA ÇAVUŞ -6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'daki çocukların depremzede çocuklara gönderdiği notlar görenleri duygulandırdı.

21.03.2023 11:57  Güncelleme: 16:12

BİLAL KAHYAOĞLU/MUSTAFA ÇAVUŞ - Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından yurdun dört bir yanından vatandaşlar depremin ilk gününden itibaren başlattıkları yardım seferberliği kapsamında deprem bölgesine yardım göndermeye devam ediyor. İstanbul'dan Kahramanmaraş'a gönderilen yardım malzemelerinin içinden çıkan notlarsa görenleri duygulandırıyor. Çoğunluğu çocuklar tarafından yazılan notlarda "Cebimdeki tek harçlık" deyip 5 lirasını gönderen de, en sevdiği oyuncağını, şekerini depremzede çocuklarla paylaşmak istediğini yazan da var. Notlar hediyelerle birlikte çadır kentte kalan çocuklara ulaştırılıyor.

YARDIMLAR ÇADIR KENTE GÖTÜRÜLÜYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Fatih Akbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada depremin olduğu ilk günden itibaren Türkiye ve dünya genelinde yardım seferberliğinin başlatıldığını söyledi. Gaziosmanpaşa ilçesinde de bu yardım seferliğinin yoğun olarak yaşandığını aktaran Akbaba, "Vatandaşlarımız buraya depremzede aileler için yardım malzemeleri gönderdiler. Biz de bu emanetleri teslim alıp Kahramanmaraş'taki bu depoya getiriyoruz. Burada ayrıştırıp çadır kente götürüyoruz. Bu malzemeler bizlere geldiğinde içlerinde bizleri çok mutlu eden duygulandıran hadiseler oluyor." dedi.

"7'DEN 77'YE HERKES BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE"

Çocuklar başta olmak üzere birçok vatandaşın yardım malzemelerinin içine notlar koyduğunu aktaran Akbaba şunları söyledi: "Çocukların gönderdiği notlar, şekerler oluyor. Bunlar bizi duygulandırıyor. Biz de bu emanetleri depremzede ailelerimize, çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Çocuklar, çocuklara gönderiyor. Çocukların, askerlerin gönderdiği notlar var, cezaevinden gönderilen notlar var. Bizi en çok sevindiren 7'den 70'e herkes birlik ve beraberlik içinde."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miniklerin depremzede çocuklara yazdığı notlar yürekleri ısıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement