Çomü'den Kısa Kısa... -Öğrenciler Fuara Katıldı - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa... -Öğrenciler Fuara Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Çomü) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğrencileri, 23. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na Katıldı.

08.03.2011 14:37

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri, 23. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'na katıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, fuarda gerçekleştirilen

"Çizgiden Gerçeğe" workshop çalışmasında, geleceğin mimar ve tasarımcıları seçildi.

Ünlü mimarların yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda ise, öğrencilerden Ebru Köse'nin "Öğrenci Projesi", en beğenilen çalışma oldu.

-"MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ'DAN ATATÜRK, DEVRİMLER VE KADIN" KONFERANSI

ÇOMÜ İletişim Topluluğu ve Çanakkale Lions Kulübü tarafından, "Muazzez İlmiye Çığ'dan Atatürk, Devrimler ve Kadın" konulu konferans düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans, Sümerolog ve Tarihçi Muazzez İlmiye Çığ'ın hayat öyküsü anlatılmasıyla başlandı.

Muazzez İlmiye Çığ, daha sonra yaptığı konuşmada, konferansa gösterilen yoğun ilginin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi ve Atatürk'ün kadınlar için yaptıklarını anlattı.

Çığ, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların aldığı rolden bahsederek, "Kadınların o yıllarda elde ettikleri hakları korumaları gerekiyor" dedi.

-KANSERDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI-

ÇOMÜ Kanser Savaş Topluluğu üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Arzu Tuna Malak, öğretim görevlileri Arife Özkan ve Dr. Ercan Arı başkanlığında, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine, kanserden korunmaya yönelik interaktif eğitim vermeye başladı.

5 hafta sürecek eğitimlerde, kanser belirtileri, kanserden korunma yolları, çeşitli kanserlerde erken tanılama ve korunma yolları anlatılacak.

Kanser Savaş Topluluğu'nun benzer eğitimleri Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine de vereceği kaydedildi.

-"HALUK CECAN SUALTI GÜNLERİ" ETKİNLİKLERİ BAŞLADI-

Türkiye'nin ilk sualtı belgesel film yapımcısı ve fotoğrafçısı Haluk Cecan, ÇOMÜ Sualtı Topluluğu tarafından düzenlenen "Haluk Cecan Sualtı Günleri" kapsamında anıldı.

ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı ve Sualtı Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, açılış konuşmasında, ölümünün 4. yılında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle "Türkiye'nin Kaptan Coustea'su" olarak anılan Haluk Cecan'ın yaptıklarını yaşatarak, genç nesillere tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra, Cecan'ın hayatını konu alan belgesel gösterimi sunuldu. Sualtı Topluluk Başkanı Barış Özalp tarafından Haluk Cecan anı dalışları hakkında bilgi verildi.

Etkinlikler kapsamında 1 hafta süreyle "Masmavi Fotoğraflar" isimli fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik ve çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü'den Kısa Kısa... -Öğrenciler Fuara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement