Çomü ile Tse Arasında İş Birliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Çomü ile Tse Arasında İş Birliği Protokolü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

22.12.2013 12:09

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, gelişiminden bahsettiği TSE'nin uluslararası standardizasyonu sağlayan kurumlar arasında aktif görev üstlendiğini söyledi.

Yüksel, özellikle TSE'nin uygunluk değerlendirme faaliyetinin önemine değinip, Çanakkale'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde rekabet gücünün artırılmasının önemli olduğunu, bunun da standartların belirlenmesinden geçtiğini bildirdi.

TSE Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekin ise TSE'nin payının artmasında sanayicilerin vereceği desteğin önemli olduğuna işaret ederek, hedeflerinin standartları uygulayan bir kurum olmaktan standartlar koyan bir kurum haline gelmek olduğunu ifade etti.

Ekin, TSE olarak iş birliklerinin geliştirilmesine önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, ÇOMÜ ile TSE arasında gerçekleşen iş birliği protokolünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam ile TSE Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Müdürü Ekin imzaladı.

Bunun ardından TSE ile ÇTSO, Biga Sanayi ve Ticaret Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası arasında "Kalibrasyon İşbirliği Protokolü" imzalandı.

İmza törenlerinin ardından TSE belgeli firmalara plaket verildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü ile Tse Arasında İş Birliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement