Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Ortak Akıl Platformu (ÇOAP) üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

22.01.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Ortak Akıl Platformu (ÇOAP) üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

Çorlu'da doğup büyüyen, burada okuyan ya da farklı nedenlerle ilçeye gelip yerleşen, hizmet veren, yaşamının bir bölümünü burada geçiren kişilerin oluşturduğu platform üyeleri, Baysan'ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Yapılan görüşmede heyet ile Çorlu'nun daha yaşanılabilir bir kent olması adına neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunan Başkan Baysan, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çorlu Çocuk Tiyatrosu Festivali başlıyor

Çorlu Belediyesi tarafından Çocuk Tiyatrosu Festivali düzenlenecek.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Çorlu Çocuk Tiyatrosu Festivali'nin 23 Ocak'ta başlayarak 7 Şubat'a kadar devam edeceğini söyledi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirilecek olan festivalde Arı Maya, Bir Kümes Müzikali, Çöp Adam, Hayal Makinesi, Sevimli Dinozor, Sevimli Köpeğim Pati, Turunç'un Bahçesi ve ya Canlılar Olmazsa adlı oyunların çocuklarla buluşacağını kaydeden Baysan, çocuklara tiyatroyu sevdirmek ve yarıyıl tatillerini faydalı aktivitelerle geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festivalde 8 gün boyunca her gün bir oyun 4 seans halinde sahneleneceğini ifade etti.

Gönül Sohbetleri Toplantıları

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sohbetleri Toplantıları" kapsamında taksici esnafı sorunlarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi Tarihi Belediye Binası'nda düzenlenen toplantıda taksi esnafı ile buluşarak, belediyenin proje ve yatırımları hakkında bilgiler verirken, taksi esnaflarının sorun ve beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tekirdağ'ın, devam eden göç ile 2023 projeksiyonunda nüfusunun 1.5 milyonu aşacağının ön görüldüğünü ifade eden Baysan, "Tekirdağ'ın büyükşehir olma sürecinde şehrimiz yüz ölçüm, nüfus ve sanayisini kaybetmiştir, gelir kaybına uğramıştır. Geldiğimiz noktada Çorlu bazı konularda büyük bir ilerleme kaydetmiştir ve önümüzdeki süreçte Çorlu'da önemli gelişmeler olacaktır. Bu noktada merkezi Çorlu'da olacak bir üniversitenin kurulumu önem arz etmektedir" dedi.

Taksi esnafının yaşadığı trafik ve ulaşım problemlerinin, Çorlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Emlak Konut - Orion Kavşağı, Kuzey Yolu, Bülent Ecevit- Türkgücü bağlantıları ve şehir merkezinde bulunan adliye ve hükumet konağının yeni hizmet binalarına taşınması ile aşılacağına vurgu yapan Baysan, yaşanılan diğer bir sıkıntı olan korsan taşımacılık probleminin de Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin önemli yaptırım kararları ve Çorlu'daki büyükşehir trafik zabıtasının personel takviyesiyle giderileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement