Çorum İl Genel Meclisi Üyeleri Vali Çakır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Çorum İl Genel Meclisi Üyeleri Vali Çakır'ı Ziyaret Etti

Çorum İl Genel Meclisi üyeleri, Çorum Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.

02.01.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum İl Genel Meclisi üyeleri, Çorum Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Vali Çakır, kentin beklentilerini karşılamak için çalışan meclis üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İl genel meclisinin her geçen gün gücünü artırdığını belirten Çakır, bununla beraber sorumluluklarının da arttığını kaydetti.

Meclisin bir sonraki dönemde vatandaşlara hesap verme sorumluluğuyla çalışmalarını yürüttüğünü vurgulayan Çakır, kararların farklı yaklaşımlarla ancak birliktelikle alındığını belirtti.

Değişen zamanla birlikte il genel meclislerindeki konularında farklılık gösterdiğine dikkat çeken Çakır, "10 yıl önce kadına şiddet il genel meclislerinde konuşulmazdı. Bugün meclis köprü, yol, su dışındaki toplumsal konuları da görüşmeye açıyor. İl genel meclislerimiz toplumsal konulara duyarsız kalmıyor" dedi.

Ziyarete katılan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker ise, Çorum İl Özel İdaresi'nin 2011 yılında yaptığı çalışmalar hakkında Vali Çakır'a bilgi verdi.

İl genel meclisi üyelerinin yoğun bir mesai geçirdiğini belirten Eker, üyelerin 374 konuyu görüştüğünü, 97 konunun karara bağlandığını, üyelerin 125 önerge sunduğunu kaydetti.

Karara bağlanmayan konuların da mecliste görüşüldüğünü ifade Eker, "Kadına şiddet, çekirdek aile yapısının korunması gibi toplumsal konuları da meclisin gündemine getirdik. Bunlarla ilgili bir karar alınmasa da toplumsal karşılıkları var" dedi.

Eker, 2012 yılında da alacakları kararlarla vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "2011'de yeşile dikkat çekmek amacıyla bir hatıra ormanı oluşturduk. Karla mücadele de ve diğer çalışmalar da kentimizin ihtiyacı olan ekipmanları yeniledik. Yeni yılda da özellikle çevre planlaması ve düzenlemesiyle ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Yatırımcıları binbir zahmetle kentimize davet ediyoruz ancak önlerine çevre planlamasıyla ilgili bazı engeller çıkıyor. Kısa süre içinde bu konuda düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız. Halkın beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum İl Genel Meclisi Üyeleri Vali Çakır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement