Çorum'lu Gazetecilerden Kan ve Organ Bağışı - Son Dakika
Yerel

Çorum'lu Gazetecilerden Kan ve Organ Bağışı

Çorum\'lu Gazetecilerden Kan ve Organ Bağışı

Çorum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, kan verip organ bağışında bulundular.

01.06.2014 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, kan verip organ bağışında bulundular.

'Kan Ver, Can Ver' sloganıyla bir araya gelen Cemiyet üyeleri, Türk Kızılayı'nın başlattığı kan bağışı kampanyası ile Sağlık İl Müdürlüğü'nün organ bağışı kampanyasına destek amacıyla özel bir program düzenledi.

Belediye Bina yanındaki Havuzlu Park'ta gerçekleşen programda Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi ile Sağlık İl Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi stand açtı. Düzenlenen etkinliğe Kızılay Derneği Şube Başkanı Sedat Canbolat, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demirer, Çorum Gazetesi imtiyaz sahibi Selahattin Ezer ile Cemiyet üyeleri ve yakınları katıldı.

Dr. Senem Biçer, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin Çal, sağlık görevlileri Nilay Can Kaymaz, Yasemin Ozan, İsmail Pişgin ve Gözde Kaya ile destek personeli Aziz Özkan'ın görev aldığı standda Cemiyet yöneticileri ile birlikte çok sayıda basın mensubu kan bağışında bulundu.

Sağlık İl Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi'nden Davut Sayın, Yasin Özkan ve Ömer Durmuş'un görev aldığı standı ziyaret eden gazeteciler ise organ bağışında bulundular.

ERZEN: 'FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK'

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, düzenledikleri etkinlikle kan ve organ bağışına dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"İnsan hayatı açısından büyük önem taşıyan bu iki bağış şeklini aynı organizasyonda buluşturarak bir ilke de imza attık" diyen Şevket Erzen, düzenlenen etkinliğe destek veren tüm Cemiyet üyelerine teşekkür etti.

Yıl boyunca çeşitli sosyal ve kültürel programlar düzenlediklerini hatırlatan Erzen, kan ve organ bağışıyla önemli bir sosyal sorumluluğu daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Erzen, açtıkları standlarla organizasyona evsahipliği yapan Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi ile Sağlık İl Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi'ne şükranlarını sundu.

BİÇER: 'KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇ'

Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Doktoru Senem Biçer, "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" dedi.

Kan bağışının insan yaşamı açısından önemi hakkında bilgiler veren Dr. Senem Biçer, "En güvenli kan düzenli aralıklarla, gönüllü ve bilinçli olarak yapılan kan bağışı sonucu elde edilir" diye konuştu.

"Kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan hayati bir tedavidir" diyen Biçer, 15-20 dakikalık bir süreçte yapılan kan bağışının iş gücü kaybına neden olmadığının altını çizdi. Biçer, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Kan ve Kan Ürünleri Kanunu doğrultusunda ülkemizde ihtiyacı olanlara kan temin etme görevi öncelikli olarak Kızılay Kan Merkezlerine verilmiş.

ÇANBOLAT: 'ÇORUM BASINI SORUMLULUKTA ÖRNEK'

Türkiye Kızılay Derneği Şube Başkanı Sedat Canbolat, Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin sosyal sorumluluk alanında örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Yerel basının bugüne kadar hep haberleriyle Kızılay'ın faaliyetlerine destek verdiğini hatırlatan Sedat Canbolat, "Kan ve organ bağışında bulunan Çorum basını, bu yönüyle Türkiye'ye örnek oldu" dedi.

Cemiyet tarafından yapılan duyurular sayesinde katılım açısından son derece verimli bir bağış kampanyası gerçekleştirdiklerinin altını çizen Canbolat, "Duyarlılıklarından dolayı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen başta olmak üzere tüm üyelerine teşekkür ediyor, bu anlamlı desteklerinin devamını diliyorum" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte Kızılay Kan Bağışı Merkezi'nde ilk kez organ bağışı da kabul edildiğine dikkat çeken Canbolat, Gazeteciler Cemiyeti'nin bu anlamda da güzel bir model ortaya koyduğunun altını çizdi.

Canbolat, konuşmasının ardından organ bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'lu Gazetecilerden Kan ve Organ Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement