Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Konu Titizlikle Araştırılıyor" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Konu Titizlikle Araştırılıyor"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Konu Titizlikle Araştırılıyor"

Abdullah Gül, Uludere'de ölen 35 kişi ile ilgili olarak araştırmanın titizlikle sürdürüldüğünü, söyledi.

05.01.2012 12:04

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde ölen 35 kişi ile ilgili olarak, "Şüphesiz ki geçen hafta içinde çok talihsiz, sivil asker herkesi üzen bir olay, acı bir olay söz konusu oldu. Gayet titiz bir şekilde araştırmalar devam etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretlerde bulunmak için bu sabah karayolu ile Bolu'ya geldi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından karşılanan Abdullah Gül, halkı selamladıktan sonra polis mangasını selamladı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ile birlikte makama geçerken tarihi binaya bakan Abdullah Gül, "Burası ne kadar eski. Tarihi bir bina. Çok muhteşem" dedi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, tarihi konakla ilgili olarak Abdullah Gül'e bilgiler verdi.

Valilik makamına geçen Abdullah Gül, valilik özel defterini imzaladı.

Bir gazetecinin "Haftalık olağan toplantınızı dün yaptınız. Neler konuşuldu?" diye sorması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Haftalık olağan toplantımız Perşembe günleri. Bugün Bolu'ya ziyaret yapacağım için toplantıyı dün gerçekleştirdik. Karşılıklı olarak bilgi alışverişi yaptık. Şüphesiz ki geçen hafta içinde çok talihsiz, sivil asker herkesi üzen bir olay, acı bir olay söz konusu oldu. Gayet titiz bir şekilde araştırmalar devam etmektedir. Nasıl ve hangi yanlışlık hatadan dolayı oldu. Silahlı Kuvvetler ve savcılıkta konu araştırılıyor. Mahkeme gizlilik kararı aldı. Bu işi titizlikle yürütmek için bir şey. Bununla ilgili geniş bir şekilde bilgi aldım" dedi.

Bir gazetecinin görev süresi ile ilgili sorusuna ise Abdullah Gül, "Bununla ilgili benim görüşlerim belli. Benim değil meclisin işi" diye konuştu.

Abdullah Gül, bir gazetecinin, "Yurt gezileriniz aktif siyasete dönüş için verilen sinyal mi?" sorusuna ise, "Bunlarla hiçbir ilgisi yok. Aslında bir çok ilimize gittim. Gitmediğim il sayımız da azaldı. Bunları tamamen bu şekilde düşünmek gerek" dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Abdullah Gül'e, Gerede'de yapılan içinde cüzdan, kemer ve anahtarlığın olduğu deri set, atık derilerden yapılan üzerinde Fatih Sultan Mehmet'in fotoğrafının bulunduğu bir portre hediye etti.

Dün, Gerede'de deri işçilerinin eylem yapmasının ardından hediyelerin buradan geldiğini öğrenen Abdullah Gül, "Bu hediyenin oradan gelmesi çok güzel. Dün yaşananları televizyondan izledim" dedi.

Vali Özçimen ise "O konuyu çözüme kavuşturduk" diyerek cevap verdi.Abdullah Gül, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'den daha sonra brifing aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 'Konu Titizlikle Araştırılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement