Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Eski DEAŞ'la Mücadele Temsilcisine Sert Yanıt: Analizin Saçma - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Eski DEAŞ'la Mücadele Temsilcisine Sert Yanıt: Analizin Saçma

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'yi suçlayan ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kalın, "Analizin saçma. Türkiye'ye karşı suçlamaların anlamsız. PKK propagandası yapıyorsun." dedi.

19.01.2019 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "McGurk'un Türkiye'ye karşı suçlamaları anlamsız ve saçma" dedi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI SUÇLAMALARIN ANLAMSIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'yi suçlayan ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk açıklamalarına Twitter hesabından karşılık vererek, "Analizin saçma. Türkiye'ye karşı suçlamaların anlamsız. PKK propagandası yapıyorsun. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve diğerlerinin hayatını kurtardı. PKK'ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Bu olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Eski DEAŞ'la Mücadele Temsilcisine Sert Yanıt: Analizin Saçma
Brett McGurk

MCGURK NE DEMİŞTİ?

ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye'deki durumuyla ilgili açıklamasında, Türkiye'nin güvenilir partner olmadığını söylemişti.

Türkiye'nin Suriye'de, aralarında aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) alternatif olamayacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın\'dan Eski DEAŞ\'la Mücadele Temsilcisine Sert Yanıt: Analizin Saçma

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Eski DEAŞ'la Mücadele Temsilcisine Sert Yanıt: Analizin Saçma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement