Daeş'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Daeş'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddiası

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, Irak güvenlik güçlerinin, DAEŞ ile mücadelede oluşturulan uluslararası koalisyonun desteğiyle örgütü kazandığı topraklardan püskürtmeyi sürdüreceğini söyledi.

16.05.2015 00:47

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, Irak güvenlik güçlerinin, DAEŞ ile mücadelede oluşturulan uluslararası koalisyonun desteğiyle örgütü kazandığı topraklardan püskürtmeyi sürdüreceğini söyledi.

Rathke'ye günlük basın brifinginde, Irak'ın Enbar vilayetinin kent merkezi olan Ramadi'deki hükümet binalarının DAEŞ tarafından ele geçirildiği iddiaları soruldu.

Iraklı güvenlik güçlerinin Enbar vilayeti çevresinde örgütle mücadelesini aylardır sürdürdüğünü vurgulayan Rathke, bugün örgütün Ramadi şehrinde saldırı girişiminde bulunduğunu dile getirdi. Şehirdeki durumun ne olduğunu tam anlamıyla bilmediklerini dile getiren Rathke, şunları kaydetti:

"Daha önce ifade ettiğimiz gibi Irak'ta iyi günler de olacak kötü günler de. DAEŞ, bugünün Ramadi'de kötü gün olması için çabalıyor. Iraklı güvenlik güçlerinin DAEŞ'e karşı mücadelelerini uzun dönemli bir savaş olarak gördüğümüzü ifade ettik. Uluslararası koalisyonun desteğiyle Iraklı güvenlik güçlerinin DAEŞ'in sahada üstünlük kurmaya çalıştığı yerlerden püskürtmeyi sürdüreceğinden eminiz."

Ramadi'deki güvenlik kaynaklarınca, DAEŞ'in kentteki Vilayet Meclisi binası, Enbar Polis Merkezi, Vali Suhayb el-Ravi'nin ofisi ve diğer hükümet binalarıyla devlet memurlarının ikamet ettiği lojmanların kontrolünü ele aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'in Ramadi'yi Ele Geçirdiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement