Danimarka'da Türkmenler Örgütlendi - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Türkmenler Örgütlendi

Danimarka\'da Türkmenler Örgütlendi

Ünsal TURAN – DANİMARKA / DHA DANİMARKA'da Başkent Kopenhag'ın üzerinde bulunduğu Sjlland adasında yaşayan Türkmenler bir dernek çatısı altında birleşti.

15.06.2015 18:36

Ünsal TURAN – DANİMARKA/ DHA

DANİMARKA'da Başkent Kopenhag'ın üzerinde bulunduğu Sjlland adasında yaşayan Türkmenler bir dernek çatısı altında birleşti.

Irak Türkmenleri Kültür merkezi adı altında bir dernek kuran Türkmenler, yapılan çok sayıda toplantının ardından nihayet bir dernek kurmaya karar verebildiklerini söylediler. Türkmen milli marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantıda, Irak'ta şehit olan Türkmenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Fatiha okundu. Sadullah Hamid, yeni kültür merkezinde sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra birçok alanda yeni projelerin gerçekleşmesi için azami gayret gösterileceğini ifade etti.

Toplantıda Irak Türkmen Cephesi ( ITC) Başkanı, Kerkük Milletvekili Ersed Salihi,nin özel olarak hazırladığı Video kaydındaki mesajı gösterildi. Salihi mesajında, bazı telkinlerde ve tavsiyelerde bulunarak "dargınlıkları ve gereksiz çekişmeleri bir tarafa bırakarak, aynı Bayrağın altında, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Vatanımız ve milletimiz için çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Derneğe başarı dileklerimi sunuyorum" dedi. Danimarka Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı Sefer Sadık da söz alarak, Türkmenlere her zaman açık destek vereceklerini söyleyip, başarı ve iyi dileklerini sundu. Derneğin kurulmasında emeği geçenlerden Seyyid Irfan Bezirgan da Irak'ta Türkmenlerin öldürüldüklerine dikkat çekerek, sorunlarını Danimarka ve Avrupa ülkelerine anlatabilmelerinin en iyi yolunun bir çatı altında birleşmekle mümkün olabileceğini söyledi. Yiyecek ve içeceklerin ikramı ile son bulan toplantıda 11 kişiden oluşan ilk yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Seyyid İrfan Bezirgan, Abu Ali Beyatlı, Adil Karanaz, Sermet Kahveci, Abdul Metin, Mehmet Sayım, Abu Ali, Kenan Halil, Ercüment Kanber, Sadullah Hamid, Hüseyin Kerküklü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Türkmenler Örgütlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement