Danıştay Üyesi Ali Öztürk, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Danıştay Üyesi Ali Öztürk, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vefat eden Danıştay 13.(62), son yolculuğuna uğurlandı.

30.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefat eden Danıştay 13. Daire üyesi Ali Öztürk

(62), son yolculuğuna uğurlandı.

Öztürk için ilk tören Danıştay'da düzenlendi. Törene, Öztürk'ün ailesinin yanı sıra Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Danıştay mensupları katıldı.

Törende konuşan Danıştay Başkanı Karakullukçu, bugün Danıştay'ın çok sevilen bir mensubunu kaybettiğini belirterek, üzüntülerini dile getirdi.

Öztürk'ün üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Karakullukçu,

"Fiziksel olarak aramızdan ayrıldı ama çalışkanlığıyla dürüstlüğüyle tanıdığımız Öztürk'ün ruhu her zaman aramızda olacaktır" dedi.

Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu da Öztürk'ün çalışma hayatındaki titizliği ve dürüstlüğünün her zaman örnek gösterildiğini söyledi. Yörükoğlu, zaman zaman gözyaşlarını tutamayarak yaptığı konuşmasında, "Aceleci bir karakteri vardı. Öğlen yürüyüşlerinde kendisine yetişmek mümkün olmazdı. Ölüme de acele gittin Ali, biraz daha yavaş olamaz mıydın" dedi.

Törenin ardından Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, mesai arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına kondu. Öztürk'ün cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-Özgeçmişi-

Ali Öztürk, 27 Ocak 1950'de Sivas'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971'de mezun olan Öztürk, 1973 yılında Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başladı.

Görev unvanı, 1981'de Danıştay Tetkik Hakimi olarak değişen Öztürk, 1982'de Kıdemli Tetkik Hakimi, 1994'te de Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi. Danıştay Savcılığına 1996 yılında atanan Öztürk, 2001 yılında Danıştay üyeliğine seçilmişti.

Öztürk, evli ve iki çocuk babasıydı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Danıştay Üyesi Ali Öztürk, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement