Darbe Komisyonu, Uslu ve Günday'ı Dinledi - Son Dakika
Politika

Darbe Komisyonu, Uslu ve Günday'ı Dinledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ve eski TESK Genel Başkanı Derviş Günday'ı dinledi.

09.10.2012 19:27

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, eski Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ve eski TESK Genel Başkanı Derviş Günday'ı dinledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat 27 Nisan Alt Komisyonu'na 28 Şubat döneminde sıkıntılı günler yaşadıklarını anlatan Salim Uslu, 28 Şubat'ın TOBB, DİSK, Türk-İş, TİSK ve TESK'ten oluşan "5'li Çete"nin yanı sıra medyadan da büyük bir destek aldığını söyledi. 4 Şubat 1997'de Hilton Otel'inde düzenlenen toplantıya Tansu Çiller'in davet edildiğini, Türk-İş, DİSK, TOBB, TESK başkanları ile Ziraat Odaları Birliği Başkanı Faruk Yücel ile kendisinin de bu toplantıda yer aldığını belirten salim Uslu, Çiller'in hükümeti bozmaya ikna edilmeye çalışıldığını ifade etti. Salim Uslu, diğerlerinin aksine bu görüşe Faruk Yücel ile kendisinin katılmadığını bildirdi. Salim Uslu, "Bu ortamda sadakat düzeyi, katsayısı yüksek üç örgüt; DİSK, Türk-İş ve TESK en önde, hatta o zamanki TİSK Başkanı Refik Baydur bile kendi kitabında dışlandığını iddia ediyor ve bu dışlanmaktan rahatsızlığını dile getiriyordu, bilahare Sayın Baydur da katıldı ve süreç TOBB'un da katılımı ile devam etmiş oldu. Burada bulanan o gün Çiller'i ikna etmek üzere bir araya gelmiş, hükümete muhtıra vermiş, adeta felaket tellallığı noktasında ittifak etmiş bu 5 örgütün o günkü başkanlarına ya da kurumsal olarak kendi kurumlarına o günkü hükümetler tarafından sağlanmış olan imtiyazlar var mıdır? bunun açığa çıkarılması sürecin aydınlatılması bakımından son derece önemlidir. Söz gelimi kamudan arsa, arazi tahsisi yapılmış mıdır?, banka kurma izni verilmiş midir?, kamu bankalarından kredi tahsisatı yapılmış mıdır?, bu konuların aydınlığa kavuşması ve biraz da 28 Şubat'ta gazete manşet ve sütunlarına taşınan bir kısım özel haberlerin gerisinde ne tür çıkar ilişkileri kurulmuştur, olmuş mudur? Olmuşsa ne tür ilişkiler olmuştur, bunların da açığa çıkartılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Salim Uslu'nun ardından komisyona bilgi veren eski TESK Genel Başkanı Derviş Günday, "AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in, "28 Şubat sürecinde Hilton Otel'deki toplantılara katıldınız mı? Kendinizi silahsız kuvvetler içinde gördünüz mü?" şeklindeki sorusuna "Hayır" cevabı verdikten sonra 28 Şubat ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Derviş Günday, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'in sorusu üzerine 28 Şubat sürecinin arkasında ABD'nin olduğunu düşündüğünü belirtti. Günday, dönemin Genelkurmay Başkanı ile görüşmesinin sorulmasına karşılık "Genelkurmay Başkanı'ndan davet gelecek, konfederasyon başkanı olarak gitmeyeceksin. Ayıp olur" şeklinde cevap verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Darbe Komisyonu, Uslu ve Günday'ı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement