Darbe Sonrası İdam Edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu Alanya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Darbe Sonrası İdam Edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu Alanya'da Anıldı

Darbe Sonrası İdam Edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu Alanya\'da Anıldı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kendilerine 'Bağımsız Milliyetçi Üniversiteliler' adını veren bir grup öğrenci, 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nu ölümünün 33'üncü yıldönümünde törenle andı.

10.10.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kendilerine 'Bağımsız Milliyetçi Üniversiteliler' adını veren bir grup öğrenci, 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nu ölümünün 33'üncü yıldönümünde törenle andı. Öğrenciler törende, kısa bir oyunla Pehlivanoğlu'nun idamını da canlandırdı.

Ankara Balgat'ta bir kahvenin taranması sonucu 5 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırılan ve 7 Ekim 1980'de cezası infaz Mustafa Pehlivanoğlu, Alanya'da anıldı. 'Bağımsız Milliyetçi Üniversiteliler' olarak kendilerini adlandıran Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nden 50 öğrencinin düzenlediği anma töreni, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Pehlivanoğlu'nun idamı öncesinde cezaevinden ailesine yazdığı mektup okundu. Duygusal anların yaşandığı törende, kısa bir oyunla Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilmesi canlandırıldı.

Öğrencilerden Cihat Cengiz, beyaz idam gömleği giyerek canlandırdığı idam sahnesinde, cezaevinden ailesine mektup yazdı. Temsili sahnede Cihat Cengiz alandakilere, "Mustafalar ölür, Allah davası ölmez. Zafer, Allah davasına inananlarındır" diye seslendi.

Tören, öğrencilerden Ümit Bağış'ın basın açıklaması yapması ve grubun ülkücü yeminini okunmasıyla sona erdi. Tekbir getiren öğrenciler daha sonra alandan ayrıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbe Sonrası İdam Edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu Alanya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement