'Değirmendeki Hazine', İşitme Engelli Çocuklar İçin İşaret Diliyle Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

'Değirmendeki Hazine', İşitme Engelli Çocuklar İçin İşaret Diliyle Sahnelendi

\'Değirmendeki Hazine\', İşitme Engelli Çocuklar İçin İşaret Diliyle Sahnelendi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), işitme engelli çocuklar için 'Değirmendeki Hazine' adlı çocuk müzikalini işaret diliyle de sahneledi.

15.11.2014 16:32

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), işitme engelli çocuklar için 'Değirmendeki Hazine' adlı çocuk müzikalini işaret diliyle de sahneledi.

MDOB, 2014-2015 sanat sezonunun yeni çocuk oyunu, 'Değirmendeki Hazine' adlı müzikali, Şef Aytuğ Ülgen yönetiminde çocuklarla buluşturdu. Müziğini Ali Hoca'nın yaptığı, MDOB rejisörlerinden Melih Öztürk'ün yazıp yönettiği eserin Mersin prömiyeri, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşti.

Tatilini köyde geçirmek isteyen bir çocuğun macerasının anlatıldığı oyunda eserin mesajını işaret diliyle anlattıklarını belirten MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, işitme engelli çocukların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti. Şanal, "MDOB olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine destek olmak anlayışıyla, onları birbirinden önemli çocuk müzikalleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kez, Değirmendeki Hazine isimli eserle onları hem eğlendirdik, hem de hayata hazırlanma yolunda önlerine bir ışık tutuk. Ayrıca, işitme engelli çocuklarımız için işaret dilinin de kullanıldığı esere, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velileri, çocuklarını esere getirerek büyük ilgi gösterdi. Bu da, sanatçılar olarak bizi mutlu etti" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Değirmendeki Hazine', İşitme Engelli Çocuklar İçin İşaret Diliyle Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement