Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Yerel

Demokratikleşme Paketi

CHP Karabük İl Başkanı Karadağ: "Siyasi partilere yapılacak yardımlardan yüzde 7 oy alanın yararlanması gerekirken yüzde 3 oy alanında yararlanacak olması hangi partiye yarayacaktır?"

03.10.2013 17:47

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 30 Eylül'de açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili, "Siyasi partilere yapılacak yardımlardan yüzde 7 oy alanın yararlanması gerekirken yüzde 3 oy alanında yararlanacak olması hangi partiye yarayacaktır?" dedi.

Karadağ, düzenlediği basın toplantısında, paketin uygulamaya alınmasıyla siyasi partilere eş başkanlık geleceğini söyledi.

Gösteri ve yürüyüşler kanununda yapılacak olan siyasi toplantılarda hükümet komiseri uygulamasının kaldırılmasının bazılarının işine yaradığını savunan Karadağ, "Siyasi partilere yapılacak yardımlardan yüzde 7 oy alanın yararlanması gerekirken yüzde 3 oy alanında yararlanacak olması hangi partiye yarayacaktır? Klavyelere özgürlük diyerek alfabemize sokulan harfler, köy ve şehir isimlerinin olduğu kadar tüm isimlerinde değişmesinin önünü açtı. Bu bir ihtiyaçtı diyenlere bu yönde Karabük'ümüzden bir talep yapılmış mıdır? Bizler 'Andımız'ı okuyarak yetiştik. Kaldırılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokratikleşme Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement