Denizli Baro Başkanı'ndan Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasına Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Denizli Baro Başkanı'ndan Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasına Eleştiri

Denizli Baro Başkanı\'ndan Dündar ve Gül\'ün Tutuklanmasına Eleştiri

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını eleştirdi.

27.11.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını eleştirdi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması konusunu değerlendirdi. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde yer alan 'Gazeteci basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Bu amaçla her türlü sansür ve otosansürle mücadele etmeli, halkı da bu yönde bilgilendirmelidir. Gazetecinin halka karşı sorumluluğu, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere, öteki tüm sorumluluklardan önce gelir' ilkeleri hatırlatan İlhan, "Can Dündar ve Erdem Gül bu ilkelerle hareket etmişler ve basın özgürlüğü çerçevesinde haber yapmışlardır. Verilen tutuklama kararı TC Anayasası, 5187 Sayılı Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Avrupa Birliği İnsan Hakları Sözleşmesi, mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırılık oluşturmaktadır" dedi.

Sadece habercilik yapan gazetecilerin tutuklanmasının, demokratik hukuk devleti anlayışına aykırı olduğunu söyleyen Baro Başkanı İlhan, "Son dönemlerde hukukun ülkemizdeki geldiği duruma ve antidemokratik uygulamalara izin vermesine ve birileri tarafından Demokles'in kılıcı gibi kullanılmasına ve bu uygulamaların meslektaşımız kabul ettiğimiz savcı ve yargıçlar tarafından gerçekleştirilmesine daha da üzülmekteyiz. Bu durum ülkemizde hukukun geldiği son çaresizlik değilse, özgürlükler alanında vardığımız son karanlık evredir. Denizli Barosu olarak, verilen kararı içimize sindiremiyor ve hukukçu kimliğimizle bağdaştıramıyoruz. Bu karar, halkımızın haber alma özgürlüğüne indirilen bir darbe niteliğindedir. Belki bundan daha da önemlisi, gelecekte böyle haberlerin yapılmasına engel olabilecek korkunun yaratılmış olmasıdır. Karar, bu haliyle ülkemizdeki basın özgürlüğüne indirilen bir darbe ve kara bir lekedir. Karar, ülkemizde hukukun açmaz içinde bulunduğunun ve yargıya müdahalenin ne düzeye geldiğinin somut bir göstergesidir. 64'üncü Hükümet reform hükümeti olarak kamuoyuna sunulmuştur. Mevcut iktidara basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri kaldırıp, gazetecileri tutuklanmadan mesleklerini yapabilir hale getirecek reformlara başlamayı öneriyoruz" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Baro Başkanı'ndan Dündar ve Gül'ün Tutuklanmasına Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement