Deprem Bölgesinde Beyaz Hüzün - Son Dakika
Güncel

Deprem Bölgesinde Beyaz Hüzün

Deprem Bölgesinde Beyaz Hüzün

Türkiye'yi etkisine alan kar yağışının aksine yazdan kalma günler yaşayan deprem bölgesi Van, bugün beyaza büründü.

12.01.2012 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi etkisine alan kar yağışının aksine 4 gündür yazdan kalma günler yaşayan deprem bölgesi Van, bugün beyaza büründü. Gece başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden kar yağışı, çadırlarda yaşayan depremzedelerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı.

Depremlerin ardından zor günler geçiren Van, beyaza büründü. Gece başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıksız devam etti. Çadırlarda zor koşullarda yaşayan depremzedeler, kaldıkları çadırlarının önlerinde biriken karları temizleyerek güne başladı. Depremin en çok etkilediği kadınlar da, çadırkentlerdeki günlük işlerini zor şartlar altında sürdürdü. Çadırlarının önlerine astıkları elbiselerinin üzerine biriken karları temizleyen kadınlar, kar ve soğukta çeşme başlarında bulaşık yıkamaya çalıştı.

Öte yandan bazı çadırlarda elektriklerin olmaması depremzedelerin tepkilerini çekti. Depremzedeler, "Depremin üzerinde aylar geçti ancak biz hala çadırlardayız. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Deprem öldürmedi ama bize sahip çıkılmazsa, konteynerlere geçmezsek soğuktan öleceğiz" dediler.

Bu arada kar yağışına en çok sevinenler ise yine çocuklar oldu. Soğuk havaya aldırış etmeyen çocuklar, kar topu oynayarak kışın tadını çıkarttı. Okul binaları yıkıldığı için çadır sınıflarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler ise zor şartlar altında derslerine girebildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deprem Bölgesinde Beyaz Hüzün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement