Deprem ve Afet Bilinçlendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Deprem ve Afet Bilinçlendirme Semineri Düzenlendi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından çocuklara yönelik deprem ve afet bilinçlendirme semineri düzenlendi.

29.11.2017 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından çocuklara yönelik deprem ve afet bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen program kapsamında AKUT ekibi, deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması ve nasıl davranılması konularında ilköğretim okulu öğrencilerine eğitim verdi.

Karacailyas Mahalle Evinde düzenlenen seminere, Mersin AKUT gönüllüleri Nihat Kutlucan, Erkan Demir ve Makbule Çakır konuşmacı olarak katıldı.

Kutlucan, yaptığı konuşmada, deprem, sel, toprak kayması, yangın, kazalar ve dağda mahsur kalma olaylarına yönelik gerçekleştirilen 2 bin 91 operasyonda, 2 bin 334 kişiyi kurtardıklarını anımsattı.

Deprem hakkında çocuklara bilgiler aktaran Kutlucan, "Yerkabuğu içinde meydana gelen kırılmaların, yeryüzünü sarsma olayına deprem diyoruz. Büyük şiddetle meydana gelen depremlerin yıkıcı etkileri sonucunda evler, binalar, ağaçlar, fabrikalar yıkılır, barajlar ve yollar büyük zarar görür." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından eğitim, uygulamalı olarak devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deprem ve Afet Bilinçlendirme Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement